De ce s-a sfârșit marea iubire dintre Romy Schneider și cuceritorul Alain Delon: „Te iubesc, ma Puppelé!“

0
Publicat:

Patru ani a durat povestea de dragoste dintre Romy Schneider, actrița din filmul Sissi, şi cuceritorul Alain Delon. Deși a înșelat-o, au rămas prieteni până la moartea prematură a actriţei, la doar 43 de ani. Faimosul artist a spus că Romy a fost marea lui iubire.

Alain Delon şi Romy Schneider s-au cunoscut în 1959, în Franţa, pe platourile filmului „Christine”, iar următorii patru ani din viaţa lor au cimentat o relaţie care avea să dureze mulţi ani în sufletele lor.

Romy Schneider și Alain Delon, o iubire ca în fimle FOTO Getty Images
Romy Schneider și Alain Delon, o iubire ca în fimle FOTO Getty Images

Romy avea 23 de ani la acea vreme şi era necunoscută în lumea filmului, iar Delon a reuşit să îi trezească interesul după ce i-a trimis un buchet de trandafiri. Deși îl considera impulsiv şi nemanierat, a reuşit să o cucerească în scurt timp, scrie okmagazin.ro

În 1962, deși erau logodiți, Delon a avut o aventură cu actriţa germană Nico, pe care lăsat-o însărcinată. A devenit tatăl unui băiat, Christian Aaron. Când a aflat, actriţa din filmul ''Sissi” şi-a tăiat venele, dar a ajuns la spital şi a fost salvată.

Trandafiri și o scrisoare

În 1963, relaţia dintre ei s-a încheiat. La întoarcerea la Paris, după ce a filmat „Procesul”, Schneider a găsit în apartament ​​un buchet de trandafiri negri şi o scrisoare de despărţire de la Delon. 

Chiar dacă a considerat-o marea lui iubire, Delon a ales să o părăsească. Actorul a suferit enorm când Schneider s-a stins din viață în 1982, la doar 43 de ani, şi s-a învinovăţit pentru moartea ei.

El şi-a exprimat regretul pentru tratamentul pe care i-l aplicase într-o scrisoare publicată în revista Paris Match.

Ei îmi spun că eşti mortă. Mă gândesc la tine, la mine, la noi. Ma Puppelé (Păpuşă) mă uit la tine iar şi iar. Vreau să te devorez cu privirea şi să-ţi spun, încă o dată, că nu ai fost niciodată atât de frumoasă şi de calmă. Odihneşte-te. Sunt aici. Am învăţat puţină germană cu tine. Ich liebe dich. Te iubesc! Te iubesc, ma Puppelé!”.

41 de la moartea frumoasei actrițe

Romy Schneider (n. 23 septembrie 1938, Viena - d. 29 mai 1982, Paris; se numea de fapt Rosemarie Magdalena Albach) a fost o actriţă franco-germană. În anul 1953, în timp ce locuia la Viena, a jucat rolul împărătesei Sissi, rol cu care a devenit renumită în Germania şi Austria. Între anii 1962 - 1963 a trăit la Paris. A jucat în câteva filme la Hollywood. În timpul primei căsătorii a trăit în Berlin, după care s-a mutat din nou la Paris. 

După ce a părăsit-o pe Romy, Alain Delon s-a căsătorit cu o altă muză, Nathalie Barthélemy, care i-a dăruit, la rândul ei, un fiu, Anthony. Cei doi au ajuns la divorţ în 1969.

Schneider a încercat să îşi găsească fericirea lângă actorul Harry Meyen, În 1966 a venit pe lume primul ei copil, David. În 1975, cei doi s-au separat, iar Meyen a decis patru ani mai târziu să îşi încheie socotelile cu viaţa. Romy a mai bifat un mariaj, de această dată cu asistentul ei, Daniel Biasini. Din relaţia lor s-a născut Sarah Magdalena. Despărţirea a venit în 1981, anul în care Schneider avea să asiste neputincioasă la moartea fiului său. Actriţa a devenit o cu totul altă persoană din acel moment şi a început să îşi trateze depresia cu alcool. După câteva luni, frumoasa actriţă a fost găsită moartă în apartamentul pe care îl avea la Paris. Deşi s-a spus că şi-a găsit sfârşitul în urma unui infarct, pare că adevărata cauză a morţii a fost o combinaţie fatală de pastile şi alcool.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite