A murit Larry Hagman, J.R. din celebrul serial „Dallas“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larry Hagman a murit la 81 de ani FOTO Reuters
Larry Hagman a murit la 81 de ani FOTO Reuters

Actorul principal din celebrul serial „Dallas“ Larry Hagman a murit, vineri, după o grea suferinţă, la vârsta de 81 de ani. A fost foarte cunoscut pentru rolul său J. R. Ewing în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991.Celebrul "J.R. Ewing" s-a stins din viaţă pe patul de spital, înconjurat de membrii familiei.

Actorul american a anunţat în octombrie 2011 că suferă de un tip de cancer aflat într-un stadiu în care poate fi tratat. Totodată, Hagman a declarat că a început deja tratamentul şi că şi-a modificat stilul său de viaţă, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Hagman a fost supus unui transplant de ficat în 1995, după ani de alcoolism. A sprijinit Fundaţia Naţională pentru Rinichi şi s-a pronunţat împotriva fumatului.

Larry Hagman a fost actor, producător şi regizor de film. Cel mai crenumit rol al său este J. R. Ewing din serialul TV "Dallas". Episodul "Who Shot JR?", difuzat în 1980, a rămas până în zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienţă din lume, iar serialul "Dallas", difuzat în 13 sezoane între anii 1978 şi 1998, a avut o popularitate uriaşă pe plan mondial.

Probleme cu alcoolul

Larry Martin Hagman s-a născut în Forth Worth, Texas, S.U.A. la 21 septembrie 1931. Mama sa, Mary Martin, a fost o actriţă populară la Broadway, iar tatăl său, Benjamin Jack Hagman, a fost procuror. În 1936 parintii au divorţat. iar Larry a fost crescut de bunica sa. Mama sa a semnat un contract cu studioul Paramount (1938) şi obişnuia să-l aducă şi pe Larry la filmele sale.

Câţiva ani mai târziu bunica i-a murit şi astfel a fost nevoit să se mute la mama sa in New York. În 1945, în timp ce urma şcoala, a avut probleme cu alcoolul. În 1946 s-a mutat in oraselul natal unde a lucrat la ferma unui prieten al tatălui sau. A urmat liceul Weatherford la o clasa de dramă şi s-a îndrăgostit iremediabil de scenă şi de luminile rampei. A interpretat diverse roluri pe plan local, iar mama sa l-a îndemnat să-şi încerce norocul în actorie.

A jucat în 356 episoade din "Dallas"

Larry Hagman şi-a început cariera ca producator asistent şi interpret al unor roluri mici. A început sa apară şi in seriale de televiziune. În 1952, cu prilejul războiului din Coreea, Larry Hagman a fost înrolat in U.S. Air Force (Aviaţia Americană) şi şi-a petrecut majoritatea timpului în baze din Marea Britanie şi Europa. În această perioadă a avut numeroase întâlniri cu viitoarea actriţă britanică Joan Collins.

Când a revenit în S.U.A şi-a continuat cariera, jucând în seriale romantice şi de televiziune. A regizat chiar diferite episoade ale acestora. Consacrarea internaţională a cunoscut-o interpretându-l pe celebrul J.R.Ewing, în serialul de mare succes "Dallas". A jucat în 356 de episoade (din 357) fiind singurul actor din serial care a apărut atât de des.

A fost căsătorit cu suedeza Maj Axelsson din 1954. Au avut  doi copii, o fată, Heidi Kristina (1958) şi un băiat, Preston (1962). În ultima perioadă, au locuit  în Ojai, California.


 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite