VIDEO Ce spunea Larry Hagman despre Revoluţia din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Larry Hagman, care a murit, vineri, la vârsta de 81 de ani, credea că serialul "Dallas", unde el l-a interpretat pe celebrul J.R. Ewing, este motivul care a dus la declanşarea Revoluţiei din '89 şi la moartea dictatorului Nicolae Ceauşescu, potrivit ProTV.  Actorul a vizitat România în 1994.

Actorul considera că, filmul al cărui erou a fost, a influenţat politica internaţională, inclusiv pe aceea din România.

"România a difuzat serialul «Dallas» pentru a le arăta românilor cât de corupt era sistemul american, însă totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceausescu, care era un dictator, şi l-au împuşcat de 500 de ori - pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut în serial şi de care nici nu ştiau că există", declara Larry Hagman, citat de ProTV.

Larry Hagman  a fost foarte cunoscut pentru rolul său J. R. Ewing în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991. A jucat în 356 de episoade (din 357) fiind singurul actor din serial care a apărut atât de des.  Actorul a  vizitat România în 1994.

În perioada de apogeu a serialului, în anii '80, Nicolae Ceauşescu a permis, potrivit Pro Tv, difuzarea producţiei în Romania, pe atunci o ţară comunistă, considerând că astfel le va arăta românilor decadenţa şi corupţia din ţările occidentale.

Larry Hagman, actorul care l-a interpretat pe celebrul J.R Ewing, considera că acest plan s-a întors împotriva lui Ceauşescu şi a fost un factor decisiv care a contribuit la declanşarea Revoluţiei din decembrie 1989 în Romania şi la executarea lui Nicolae Ceauşescu, a subliniat ProTV.

Serialul “Dallas"  a avut un succes extraordinar în întreaga lume, înregistrând o audienţă globală de peste 100 de milioane de telespectatori.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite