A început procesul în care actorul Alec Baldwin e acuzat de omor prin imprudență. „A minţit în mod flagrant” | VIDEO

0
Publicat:

Marţi, la tribunalul din Santa Fe, New Mexico, a început procesul în care Alec Baldwin este judecat pentu omor prin imprudenţă, după ce, în anul 2021, a împuşcat-o accidental pe Halyna Hutchins, directorul de imagine al filmului „Rust”, relatează Agerpres.

Alec Baldwin, în timpul filmărilor la plicula "Rust". Foto arhivă
Alec Baldwin, în timpul filmărilor la plicula "Rust". Foto arhivă

Procurorii au întocmit un dosar de 32 de pagini cu acuzaţii la adresa cunoscutului actor şi urmează ca timp de 10 zile să fie analizate toate probele. Dacă Alec Baldwin, în vârstă de 66 de ani, va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare.

Incidentul a avut loc în octombrie 2021, pe platourile de filmare a peliculei „Rust”, când Alec Baldwin a manevrat un pistol care ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanţe oarbe. Unul dintre ele a fost, însă, cât se poate de real, astfel că a dus la moartea directorului de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Deşi el a susţinut de fiecare dată când a fost întrebat că este nevinovat, anchetatorii spun că „a mințit cu nerușinare” şi „şi-a schimbat în mod repetat povestea” despre cum au decurs lucrurile. În plus, procurorul Kari Morrissey spune că modul în care s-a comportat actorul pe platoul de filmare al peliculei „Rust” a contribuit la „compromisuri de siguranță”, finalizate cu moartea unui om.

Ea a susținut că Alec Baldwin țipa și înjura pe platou, uneori fără un motiv anume, și că faptul că nu era capabil să-şi gestioneze propriul comportament a contribuit la eșecurile de siguranță.

„Să privești conduita domnului Baldwin pe platoul de filmare al «Rust» înseamnă să privești un bărbat care nu a avut absolut niciun control asupra propriilor emoții și absolut nicio grijă față de modul în care conduita sa îi afectează pe cei din jurul său. Martorii au mărturisit că exact această conduită a contribuit la compromisurile privind siguranța de pe platou”, scrie în dosar.

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, în primele sale zile pe platoul de filmare, Alec Baldwin a cerut echipei și armurierului, Hannah Gutierrez Reed, „să lucreze mai repede”, iar „graba sa şi presiunea asupra echipei de pe platoul de filmare a compromis în mod sigur siguranța”.

Procurorii au criticat, de asemenea, declarațiile publice făcute de Baldwin după incident, acuzându-l pe actor că a încercat să influențeze opinia publică, dar şi că „şi-a schimbat povestea în mod repetat” şi a „minţit cu neruşinare”. Asta pentru că actorul neagă că ar fi apăsat pe trăgaci.

O expertiză realizată de FBI a ajuns la concluzia că pistolul manevrat de actor nu putea să tragă acel foc fără să existe o presiune pe trăgaci. Aşadar, actorul „a minţit în mod flagrant”, schimbându-şi versiunea asupra faptelor pentru a evita orice responsabilitate, au precizat procurorii în dosarul de 32 de pagini.

„În primul său interogatoriu la poliţie, Alec Baldwin nu a susţinut că arma s-a declanşat singură, nici că Halyna Hutchins i-ar fi spus să îndrepte pistolul spre ea. Aceste elemente fac parte dintr-o «naraţiune» pe care actorul a dezvoltat-o ulterior în presa americană”, au mai dezvăluit ei.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite