Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzația de omor prin imprudență. Cum se apără actorul

0
Publicat:

Actorul Alec Baldwin a pledat nevinovat, miercuri, la acuzația de omor prin imprudență în cazul împușcării mortale a directoarei de imagine, Halyna Hutchins. Evenimentul s-a petrecut în 2021 pe platoul de filmare al westernului „Rust”, din New Mexico.

Alec Baldwin a ucis-o accidental pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins FOTO Arhivă
Alec Baldwin a ucis-o accidental pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins FOTO Arhivă

Baldwin, în vârstă de 65 de ani, și-a prezentat pledoaria la aproape două săptămâni după ce a fost pus sub acuzare de un mare juriu, în data de 19 ianuarie, procesul penal fiind redeschis după retragerea acuzațiilor anterioare.

Actorul, cunoscut pentru rolurile sale din producții precum „30 Rock”, a fost lăsat în libertate fără depunerea unei cauțiuni, conform unui document judiciar, după ce a renunțat la dreptul de a fi audiat. Cazul a provocat o dezbatere intensă cu privire la siguranța armelor de foc în industria cinematografică, având un impact semnificativ în industrie și fiind un eveniment fără precedent în lumea filmului.

Alec Baldwin a respins acuzațiile în cazul morții Halynei Hutchins, susținând că i s-a comunicat faptul că arma era „rece” și că s-a descărcat accidental, fără ca el să acționeze trăgaciul.

Inițial, acuzațiile fuseseră retrase, deoarece nu s-a putut stabili dacă copia revolverului Colt 45, folosită de Baldwin la repetiții ar fi putut fi modificată, pentru a permite declanșarea automată a armei.

Recent, procurorii au cerut punerea sub acuzare, susținând că un test criminalistic independent a arătat că arma nu s-ar fi declanșat dacă nu ar fi fost acționat trăgaciul.

Fotografii și alte dovezi prezentate în instanță indică aducerea de muniție reală pe platoul de filmare de către armuriera filmului, Hannah Gutierrez. Aceasta va fi judecată separat pentru omor prin imprudență pe 21 februarie.

Un alt aspect al anchetei a relevat că arma a fost manevrată de Gutierrez înainte de a fi preluată de asistentul de regie al filmului, David Halls, care i-a informat pe participanți că arma era „rece”. Halls a încheiat o înțelegere cu procurorii și a primit o sentință de șase luni cu suspendare pentru neglijența în manevrarea unei arme mortale.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite