„Zburătorul“ Octavian Stoica şi virtuozul la acordeon Emy Drăgoi, în finala „Românii au talent“, după semifinala 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Zburătorul“ Octavian
Stoica a prins, în ciuda aşteptărilor sale, un bilet pentru finala „Românii au
talent“ FOTO Pro TV
„Zburătorul“ Octavian Stoica a prins, în ciuda aşteptărilor sale, un bilet pentru finala „Românii au talent“ FOTO Pro TV

Semifinala cu numărul patru a show-ului „Românii au talent“ a desemant încă trei finalişti: Emy Drăgoi, Octavian Stoica şi perechea de dansatori formată din Alin Beca şi Cătălina Ţămpău. În ceea ce priveşte premiul de originalitate, Florinel Lăutarul, cel care şi-a acordat paharele dând naştere unei piese unice, a devenit candidat la premiul de originalitate.

Nici de această dată, emisiunea „Românii au talent“ nu a dus lipsă de momente cu adevărat uimitoare care au încântat atât publicul spectator, cât şi cel telespectator. Fachirii trupei Angels au oferit cel mai şocant moment al serii, atunci când unul dintre ei a sângerat, după ce a executat un număr extrem de periculos. Dar, seara a fost acaparată de măiestria la acordeon a lui Emy Drăgoi, dar şi de dansul al bară al „zburătorului“ Octavian Stoica transformat în Masca. Alin Beca şi Cătălina Ţămpău, cu paşi atent calculaţi şi ritmuri noi, au prins ultimul bilet în finală. Pentru premiul de originalitate, Florinel, lăutarul cu paharul, a fost cel propus.

Astfel, în cursa pentru 120.000 de eurom ei se alătură unor nume precum: Andrei Cerbu, Los Hermanos Dinamită, trupa Workout (semifinala 1), Ştefan Popescu, Cătălin Mihalache, Raul Gheba (semifinala 2), Leon Magdan, Claudia Stroe şi Cvintetul Anatoly (semifinala 3).

Cele mai importante momente şi declaraţii:

„Mereu pe subiect, mereu drept“, de ziua tineretului, show-ul „Românii au talent“ a început cu numărul familiei „Brothers Crew“, trupă de copii care are drept coregraf pe Piticu, de la Simplu. Cu spirit natural şi cu capacitatea de a încerca orice fel de dans, grupul de copii a executat o coregrafie plină de energie care s-a completat perfect cu spectacolul pirotehnic.

„E prima dată când am văzut un dansator cu reacţie. La fel primul dansator care dansează bine şi plânge în acelaşi timp. Sunt copii buni, e unul dintre cele mai frumoase moduri în care vă puteţi petrece viaţa“, a declarat Mihai Petre.

image

Brothers Crew FOTO Pro TV

Florinel Lăutaru este, poate, inventatorul unui „instrument“ muzical descoperit dintr-o întâmplare. În timp ce se afla în Polonia, acolo unde ieşea cu acordeonul pe stradă pentru a câştiga bani, Florinel a apelat la pahare pentru un sunet inovativ, fiind îndemnat de trecători să participe la emisiunii de talent. Pe scena „Românii au talent“, Florinel „şi-a acordat“ degetele într-o manieră simplă, dar de efect.

„De regulă, după câteva pahare toţi românii ştiu să cânte. Dar sunt doar câţiva care pot cânta precum el, mai ales că în pahare a fost apă“, a apreciat Andi Moisescu. „Mi-a plăcut numărul şi povestea lui. Vreau să o felicit şi pe cea care te-as sfătuit să vii la emisiune“, a spus şi Mihai Petre care a trebui să compenseze părerea Andrei, atinsă de o răceală.

florinel lautaru foto pro tv

Florinel Lăutaru FOTO Pro TV

Pe scenă au urmat apoi băieţii de la Musical Art sau un mix de parkour, saxofon şi beatbox. În ciuda îmbinării a trei tipuri de arte diferite, Mihai Petre i-a avertizat pe băieţii să nu facă „o salată“. „Nu a fost un moment rău, dar niciunul bun, nu aţi reuşit să integraţi toate elementele într-un tablou complet. Momentul a fost o salată de talente nereuşite. Nu e un moment demn de a câştiga concursul. În viitor trebuie făcut mult mai unitar, cu o abordare profesionistă“, s-a arătat deranjat Mihai Petre. „Nu avem de-a face cu nişte profesionişti. Sunt nişte băieţi care vor să-şi depăşească condiţia. Apreciez numărul cu atât mai mult cu cât ne reprezint pe noi, românii, facem orice din nimic“, crede Andi Moisescu.

musical art foto pro tv

Musical Art FOTO Pro TV

Cu o concentraţie aparte şi cu puteri care trec dincolo de limitele corpului uman, îngerii decăzuţi ai trupei „Angels“, fachiri de profesie, au executat numere extrem de periculoase folosindu-se de cioburi, săbii, dar mai ales de trupurile lipsite de orice fel de protecţie.

„Sentimentul pe care l-am avut, încă din preselecţii, este că avem de-a face cu nişte profesionişti ai genului. De-asta am lăsat numărul până la capăt pentru că oamenii au făcut eforturi. A fost dificil să mă uit la număr la fel ca la rezultatele exitpoll-urilor din alegeri“, a zis Andi.

angels foto pro tv

Trupa Angels FOTO Pro TV

„A fost un număr şocant pentru că la un moment dat nu-ţi mai ieşea. Nu voiam să îţi faci asta. Pe mine mă depăşeşte. Ăsta nu-i film, e realitate. Apreciez efortul“, a spus Mihai Petre despre numărul fachirilor care s-au şi accidentat.

Cătălina Ţampău şi Alin Beca, doi tineri dansatori de clasă mondială care au sacrificat copilăria pentru o pasiune de viitor, au îmbinat piese vechi şi noi pe paşi atent calculaţi. „Un moment sclipitor şi la propriu şi la figurat. Unul dintre cele mai încărcate de pasiune momente“, a apreciat Andi. „Sper ca talentul lor să fie răsplătit, iar ei să ajungă în finală“, a avut şi Andra o mică intervenţie. „Eu îi cunosc de când erau foarte mici, talentul trebuie susţinut de muncă asiduă. Doi copii foarte buni, un exemplu pentru copiii din ţara asta, doi copii pe care îi felicit şi aş vrea să îi văd în finală“, a spus Mihai Petre.

alin beca catalina tampau foto pro tv

Cătălina Ţampău şi Alin Beca FOTO Pro TV

Cu un vis din copilărie devenit, într-o mare măsură, realitate, Ovidiu Păsărar a transformat pasiunea pentru tir şi arbalete într-un mod de viaţă. „În sfârşit un număr veritabil de «Românii au talent»“, a fost scurt şi la obiect Andi Moisescu. „Îmi pare bine că ţi-a ieşit număr la final. Eşti un bun profesionit şi îţi faci treaba bine, ne-ai impresionat, ne-ai lăsat cu gura cascată încât ar fi încăput un măr“, a zis şi Mihai despre ultimul număr al artistului care s-a folosit de şase arbalete în sincron, pe care le-a declanşat dingur, ultima dintre ele trăgând săgeata într-un măr aflat deasupra capului lui.

ovidiu pasarar foto pro tv

Ovidiu Păsărar şi asistenta lui, Cristina FOTO Pro TV

Emy Drăgoi, un artist care a devenit un tot cu instrumentul său, acordeonul, a adus atmosfera iubirii specifice Parisului sau Spaniei, dar şi energia Rusiei pe scena „Românii au talent“, interpretând magistral o compoziţie muzicală inedită. Un virtuoz al instrumentului, Emy a fost aplaudat atât de public, cât şi de cei trei membri ai juriului. „Emy Drăgoi nu a venit să ne demonstreze nimic, ci să împartă bucuria cu noi“, crede Andi. „Mi-e dor de vacanţă, a reuşit să mă poarte prin toate locurile din lume în care am fost. Mă bucur că mi-a dat şansă să merg cu el în această poveste“, a concluzionat Mihai Petre.

emy dragoi foto pro tv

Emy Drăgoi FOTO Pro TV

Vlad Bătrînu a găsit o soluţie pentru probleme de coloană ale IT-iştilor, mingea de fotbal şi jongleriile cu ea. Îmbinând pasiunea pentru mingea de fotbal şi cea pentru informatică, Vlad este un exemplu de perseverenţă şi devotament. „Nu renunţă niciodată, devine din ce în ce mai bun. Important e că ai evoluat foarte mult de când te-am văzut prima dată. Eşti ambiţios“, a comentat Mihai Petre.

vlad batrînu foto pro tv

Vlad Bătrînu FOTO Pro TV

Irina şi George Ciucălău au mărturisit că vor executa numărul carierei lor, iar promisiunea a fost întocmai respectată. Cei doi atleţi s-au folosit de forţa brută a cavităţii bucale pentru a se roti în aer, fără plasă de siguranţă. „La înălţimea aceea voi doi nu aveaţi cum să nu ţineţi cu dinţii unul de altul“, a glumit Andi. „Un număr fantastic care ne-a ţinut în tensiune. Am stat cu dinţii încleştaţi“, a zis şi Mihai Petre.

george si irina ciucalau foto pro tv

Soţii Ciucălău FOTO Pro TV

Laura Bişog sau o Mirabela Dauer veritabilă a cântat alături de Raul, o piesă de preţ din repertoriul artistei. „Ceea ce m-a şocat a fost momentul din preselecţii când am fost confuz de-a dreptul. Acum mă bucur să văd că faci faţă şi confirmi. E mare lucru să îi faci pe cei din juriu să se simtă bine“, a zis Mihai. „Eu m-am simţit ca de Revelion, a fost un Revelion frumos. Laura are o asemănare fizică, dar şi în timbru şi inflexiunile vocale“, a completat Andi.

laura bisog foto pro tv

Laura Bişog FOTO Pro TV

Octavian Stoica, „zburătorul basarabean“, a intrat în pielea personajului Masca şi a executat la bară mai multe mişcări acrobatice folosindu-se doar de forţa braţelor, chiar dacă la unul dintre braţe a avut o problemă medicală.

octavian stoica foto pro tv

Octavian Stoica FOTO Pro TV

Blonde Tails, două prietene care fac ca băutura să fie mai fină şi singurele care fac flair-bartening în tandem, au păşit pe scena emisiunii pe ritmuri energice, dar din cauza emoţiilor numărul nu a ieşit aşa cum fetele şi-au propus. „Soţii voştri vor fi nişte bărbaţi norocoşi pentru că niciodată nu le veţi reproşa «Iar bei?»“, a spus Andi. „Un moment bine agitat“, a completat Mihai Petre.

blonde tails foto pro tv

Blonde Tails FOTO Pro TV

În urma voturilor exprimate de public, acordeonistul Emy Drăgoi a fost desemnat primul finalist al serii. Acesta a fost urmat de „zburătorul“ Octavian Stoica. Apoi, pentru decizia juriului, Ovidiu Păsărar şi Alin Beca şi Cătălina Ţampău s-au duelat pentru un loc în finală. Dintre aceştia, Alin şi Cătălina au prins ultimul loc în finală, din această semifinală cu numărul patru. Pentru premiul de orginalitate candidatul a fost desemnat Florinel Lăutaru.

Săptămâna viitoare, în cadrul celei de-a cincea semifinale, se vor stabili ultimii finalişti ai show-ului.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite