Ultimii trei finalişti ai show-ului „Românii au talent“: trupa Brio Sonores, dansatorul Sabin Cojocaru şi balerina Alexandra Siverenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Show-ul „Românii au talent“ şi-a desemnat ultimii finalişti, anume Brio Sonores, favoriţii lui Mihai Petre, Sabin Cojocaru şi balerina Alexandra Siverenco. Biba Struja a fost ales pentru premiul de originalitate, astfel că tabloul ultimului act este complet.

Semifinala cu numărul cinci şi-a desemnat ultimii trei finalişti care vor concura pentru marele premiu de 120.000 de euro, în finala de peste o săptămână. Aceştia sunt trupa Brios Sonores, dansatorul Sabin Cojocaru şi mica balerină Alexandra Siverenco. În ceea ce priveşte premiul de originalitate, juriul l-a desemnat pe sârbul Biba Struja, „prietenul curentului“.

Astfel, tabloul finalei este complet. Pe lângă aceştia, în marea finala „Românii au talent s-au calificat deja Andrei Cerbu, Los Hermanos Dinamita, trupa Workout, Ştefan Popescu, Cătălin Mihalache, Raul Gheba, Leon Magdan, Claudia Stroe, Cvintetul Anatoly, Emy Drăgoi, Octavian Stoica, Alin Beca şi Cătălina Tampău, iar pentru premiul de originalitate de 10.000 de euro mai concurează Riccardo Masidda, Cătălin Mihalache, trupa Qui Peut şi Florinel Lăutaru.

Ultima semifinală a fost de-a dreptul electrizantă, dar şi emoţinantă. Momentul zero al serii a fost oferit de Biba Struja, cel care a scos scântei dintr-un scaun electric. Membrii truoei Brio Sonores au smuls ropote de aplauze cu vocile lor grave, iar povestea de viaţă a lui Sabin Cojocariu a fost adusă în atenţia publicului. Componenţii juriului au mai apreciat unul dintre cele mai bune numere de beatbox, dansul graţios a balerinei Alexandra Siverenco sau mişcările de gimnasitică ale Alinei şi Rominei Cutaev. Magicianul Cezar Bălăşoiu a şocat audienţa cu numărul său de magie, ca mai apoi Andi să fie impresionat de „metofora“ dansului celor de la Duo Apostol.

Cele mai importante momente:

Demonstraţie de nervi şi senzualitate

Componeneţii trupa Black and White, fondată de acum un an de zile, cu paşi mici dar rapizi au ajuns să îşi construiască o carieră din pasiune şi devotament pentru dans. Definit drept un sens al vieţii precum şi o ocupaţie pentru o viaţă întreagă, dansul este valoare supremă pentru membrii Black and White. Niciun stil de dans nu este imposibil pentru ei, mai ales că pentru semifinala cinci aceştia au îmbinat mai multe astfel de stiluri, printre care şi tango-ul.

„Mi-a plăcut foartem ult momentul, sunteţi ritmici, e vrea dansului, eu o să vă susţin, sper să ajungeţi în finală“, a declarat Mihai Petre. „Eu m-am îndrăgostit de voi, atâta precizie nu am mai văzut, primul pas să fie finala“, a completat Andra. „Parcă nu mai ai nervii de la preselecţii, mi se pare că sunt nişte dansatori extrem de serioşi. Mi se pare că am văzut o demonstraţie de nervi şi senzualitate“, a spus şi Andi.

black and white foto pro tv

Black and White FOTO Pro TV

„Prietenul curentului“

Biba Struja, prietenul curentului, sârbul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a devenit un conductor uman, spune că spre deosebire de restul oamenilor el are cu două straturi de piele mai puţin şi nu transpiră „Talentul“ său este folosit şi în scopuri terapeutice, pentru vindecarea unor boli, dar destul de rar pentru că efortul face ca unghiile sale să se ardă. Dacă ajunge în finală, Biba spune că vrea să se folosească de un milion de volţi. În semifinala cinci, el s-a folosit de trupul său prin care a trecut curent pentru a fierbe un ou, stând, de asemenea, pe un scaun electric. Impulsul său a făcut ca scaunul să explodeze.

„Eşti aur la casa omului. Să reuşeşti să fierbi atât de repede e un câştig. Mihai ai vreo îndoială că prin acel scaun a circulat curent? Eu zic să încerci“, a glumit Andi. „Maşina lui circulă fără baterie“, a completat Bartoş.

romanii au talent

Biba Struja FOTO Pro TV

Coregrafie personală, executată de balet

Sabin Cojocaru îşi găseşte alinarea în dans, chiar dacă situaţia sa din sânul familiei nu este una tocmai fericită. Mărturiseşte că vrea să danseze pentru restul vieţii sale. Cu mişcări robotice şi pline de energie, Sabin a trecut de la ritmuri electronice la muzica lui Michael Jackson, pe o coregrafie realizată chiar de el şi care a fost executată şi de balet.

„Mă emoţionează tot ce înseamnă Sabin, e un om pentru sufletul meu, un bun plin de pasiune. Acest concurs este despre oameni ca tine, cred că şi cei de acasă sunt în asentimentul meu. Foarte mulţi oameni mi-au scris despre povestea ta, vreau să-l felicit pe tatăl tău pentru că e mereu alături de tine indiferent de condiţii“, a precizat Andra. „E important să te reimportant mereu, faptul că ţi-ai făcut coregrafia e impresionant, eşti un dansator bun şi creativ“, a menţionat şi Mihai Petre. „Prezenţa lui Sabin aici e un câştig, e un exemplu pentru cei de vârsta lui. De departe, cel mai important lucru e să-ţi urmezi visul. Calea dreaptă către fericire presupune ca tu să-ţi urmezi pasiunea“, a zis şi Andi.

sabin cojocaru foto pro tv

Sabin Cojocaru FOTO Pro TV

Un „elastic“ mai puţin periculos decât privitul în tabletă

Slackline Târgu Ocna: te poţi întreba dacă băieţii se joacă elaticul dar, de fapt, e o adevărată cascadorie. Cei doi componenţi spun că nu pot să trăiască fără adrenalină. Dacă va deveni sport olimpic, „coarda elastică“ a primit sprijinul „Românii au talent“. În mijlocul sălii show-ului, cei doi acrobaţi s-au folosit de o simplă coardă elastică ridicată la doar un metru deasupra podelei pentru a arăta că echilibrul şi miscările ritmice pot da naştere unui spectacol adevărat.

„E o disciplină interesantă, deşi nu sunt fascinant de astfel de numere, vă invit să continuaţi“, a spus Mihai Petre. „Mi se pare mai puţin periculoasă această coardă pentru copii decât privitul într-o tabletă“, a zis şi Andi. „Poţi să faci spectacol din asta, mi-a plăcut, a fost spectaculos“, crede Andra. 

slackline targu ocna foto pro tv

Slackline Targu Ocna FOTO Pro TV

Real Action Crew, un grup de copii din Arad care se susţin unul pe altul, vrea să facă spectacol, participarea la „Românii au talent“ fiind o rampă de lansare. Copiii şi-au mulat mişcările de dans pe ritmurile complexe şi au uimit audienţa. „Cred că or să ajunge mari dansatori. Banii lor ar putea să fie ascunşi în marele premiu“, spune Andi. „Sunteţi carismatici, îmi amintiţi de trupa Simplu. E o plăcere să vă văd şi să vă admir“, completează Andra. „Sunt foarte pozitivi şi plini de energie. Esenţele tari se ţin în sticlele mici“, arată Mihai Petre.

reacl action crew foto pro tv

Real Action Crew FOTO Pro TV

Rock-ul, în nota personală a lui Theodor Rusu

Theodor Rusu nu vrea să fie încadrat într-un anume gen, ci vrea să se folosească tot mai mult de vocea sa. Din momentul în care şi-a lăsat plete şi până în prezent, în fiecare zi, Theodor a fost mereu apostrofat pe stradă. El crede în dragoste, indiferent dacă o fată îl va părăsi, el o va iubi în continuare. Concurentul, un viitor star rock, a interpretat într-o manieră proprie melodia lui Joe Cocker, „You Can Leave Your Hat On“.

„Mie îmi place timbrul lui, mai ales că a adus-o într-o notă personală, cu o tentă blues-rock“, a apreciat Andi Moisescu. „După impresii mi-ai lăsat impresia că eşti un excentric care se foloseşte de look pentru a cuceri, dar acum ai dovedit contrariul, comunici bine cu publicul“, a declarat Mihai.

theodor rusu foto pro tv

Theodor Rusu FOTO Pro TV

Cel mai bun număr de beatbox

Foureast Emsiz, trupă de MC-ii în care activează şi Cosmin Agache, finalist în primul sezon, au promis să facă oamenii să se ridice în picioare cu un moment „exploziv“. Iar promisiunea a fost întocmai respectată, sunetele scoase doar cu ajutorul gurii impresionând atât publicul, cât şi juriul. „Nu am mai auzit un moment mai bun de beatbox, e perfect, a sunat impecabil“, a spus Andra. „Numărul vostru e de o calitate excepţională. Deja sunteţi profesionişti nu doar prin sunete, ci şi prin măsură. Asta e o caracteristică a profesioniştilor stăpâni pe sine“, crede Mihai. „Au ridicat nivelul beatboxului atât de mult, e tot ce îmi puteam închipui în materie de beatbox“, a declarat şi Andi.

Foureast Emsiz foto pro tv

Foureast Emsiz FOTO Pro TV

Maturitatea unei „păpuşi“

Alexandra Siverenco face balet de la patru ani şi jumătate, atunci când a rămas impresionată de acest sport. Părinţii au susţinut-o pe mica balerină basarabeancă, iar pentru ea participarea la „Românii au talent“ reprezintă prima ei realizare pe plan profesional. Închisă în trupul unui copil, Alexandra a fost o dansatoarea profesionistă şi matură pe scena emisiunii.

Alexandra Siverenco foto pro tv

Alexandra Siverenco FOTO Pro TV

„Este incredibilă, am identificat atâtea calităţi pe care orice dansator adult ar trebui să le aibă. Mi-au plăcut braţele tale, ai lucrat bine cu ele, mi-a plăcut că simţi spaţiul din jurul tău, iar în spatele fiecărei mişcări există intenţie. E fantastic“, a spus Mihai Petre.

„N-am mai văzut un copil atât de perfect, frumoasă, talentată, te-ai concentrat. Pentru mine eşti un exemplu frumos“, i-a zis Andra. „Sunt uimit de maturitatea ei. Vreau să cred că mai apuci să te mai joci, altfel e minunat ce ai arătat“, a conchis Andi.

Magie fără dubii

Cezar Bălăşoiu a început să înveţe magia din întâmplare, ca mai apoi să se folosescă de abilităţile sale pentru a aduce zâmbetul pe buzele copiilor din Spitalul Fundeni, chiar şi surorii ei care a fost diagnosticată cu leucemie. După ce tatăl său a suferit un infarct, el a ieşit pe stradă pentru a face bani, dar în urma unui accident în urma căruia a stat patru zile în comă a trebuit să îşi perfecţioneze tehnica. Pe scena „Românii au talent“, Cezar a fost încătuşat şi aruncat într-un bazin cu 600 de litri de apă, pentru două minute, timp în care asistenta lui a trebuit să ghicească o carte pe care Andra o avea sigilată într-un container. La final, asistenta şi magincianul au făcut schimb de locuri, iar cartea se afla în bazin, în timp ce în cufăr era un peştişor auriu.

„Un număr de magie este reuşit atunci când la sfârşit nu e nevoie să îţi pui vreo întrebare, iar eu nu-mi pun niciuna“, a spus Andi.

cezar balasoiu foto pro tv

Cezar Bălăşoiu FOTO Pro TV

Duo Apostol, adică o gimnastă la circ şi un consultant care s-au orientat spre acrobaţii din iubire, după ce fiecare dintre cei doi au făcut concesii pentru a se înţelege, au demonstrat că exerciţiile complexe se pot face mai bine în cuplu, dar şi pe ritmuri romantice. „Foarte bun momentul, este deosebit de plăcut să priveşti o pereche care arată nişte linii atât de frumoase, cu încredere unul pentru celălalt“, a meţionat Mihai. „Am simţit iubirea dintre voi“, a adăugat Andra. „Am privit numărul ca pe o metaforă a armoniei în cuplu. Armonia presupune un efort, dar şi cât de plăcut este când te poţi bucura de ea“, a expus Andi.

duo apostol foto pro tv

Duo Apostol FOTO Pro TV

Gimnastică şi sacrificul copilăriei

Alina şi Romina Cutaev, două surori care îşi urmează pasiunea indiferent de condiţii, spun că s-ar folosit de banii din marele premiu pentru a avea unde să se antreneze. Pe scena emisiunii cele două s-au folosit de forţa brută şi de trupurilor lor elastice şi rezistente pentru a executa exerciţii ample, uneori la limta normalului.

„Am toată admiraţia pentru voi, dar sunt tristă, cred că nu aţi avut copilărie“, le-a spus Andra. „Mie nu mi-a plăcut rolul ales, nu trebuie să fiţi triste. Eu spun că a fost un număr bun, dar nu cel mai bun“, crede Mihai. „Nici nu vreau să mă gândesc câtă muncă e în spatele acestui număr pentru că în România o aşa muncă se impozitează aspru“, a glumit Andi.

Alina şi Romina Cutaev foto pro tv

Alina şi Romina Cutaev FOTO Pro TV

„Eu vreau să câştigaţi «Românii au talent», sunteţi numărul meu preferat“

Brio Sonores s-a format din mai mulţi băieţi care cântau în biserică, băieţi despre care se poate spune că au voci divine. Trupa a mers direct în semifinală după ce în preselecţii a primit biletul verde. Burlacii din Brio Sonores spun că pieselor lor sunt dedicate în mare parte femeilor. Băieţii au alternat piese străine, precum „Rolling in the Deep“, cu melodii româneşti, cum ar fi „Să nu îmi iei niciodată dragostea“, totul pe tonalitatea ridicată specifică unui cor de biserică.

„N-am mai auzit demult nişte oameni care să sune atât de bine împreună, e un număr de finală“, a spus Andi. „Din punctul meu de vedere, eu vreau să câştigaţi «Românii au talent», sunteţi numărul meu preferat. N-am spus niciodată asta. O spun 100% convins că voi meritaţi acest titlu. Mi se pare că aduceţi calitate de cel mai înalt nivel“, a spus la scenă deschisă Mihai Petre. „Deşi n-aţi folosit niciun truc, ceea ce am văzut noi a fost un moment magic“, a zis şi Andi.

Brio Sonores

Brio Sonores FOTO Pro TV

După contorizarea voturilor, primul loc în marea finală a revenit magnificilor de la Brio Sonores, favoriţii lui Mihai Petre. Sabin Cojocaru a devenit, apoi, cel de-al doilea concurent care şi-a asigurat un loc în finală. Micuţa balerină basarabeancă Alexandra Siverenco şi magicianul Cezar Bălăşoiu au intrat în lupta pentru cel de-al treilea loc, totul stând în decizia juriului. După ce s-au consulat, Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre au ales-o pe Alexandra.

În ceea ce priveşte premiul de originalitate, Biba Struja, conductorul uman, a fost cel ales.

Peste o săptămână, concursul „Românii au talent“ îşi va desemna cel mai talentat erou, în marea finală. Până atunci, liniile de vot au fost deschise pentru ca oamenii să îşi voteze favoriţii.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite