Omul electric de la „Românii au talent“ aprinde becurile doar atingându-le

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sârb care suferă de o boală rară, ce l-a transformat într-un conductor electric uman, a oferit una dintre cele mai spectaculoase prestaţii din competiţia de la Pro TV.

A electrizat juriul şi publicul. Asta se poate afirma despre Biba Struja (Biba cel electric), un sârb care a venit să concureze la „Românii au talent“. A aprins un bec doar atingându-l, a prăjit un cârnat fără să aibă nevoie de aragaz şi a „stârnit“ un foc folosindu-se doar de curentul din corpul său.

Este un talent „incredibil, impresionant, nemaivăzut şi riscant în acelaşi timp“ a spus Mihai Petre despre Biba.

Pe numele său adevărat Slavisa Pajkic, sârbul este unul dintre cei mai puternici conductori electrici umani din lume. Acest „talent“ este, de fapt, o consecinţă a unei boli foarte rare: displazie ectodermală ( o maladie de care suferă doar 7.000 de persoane din întreagă lume). Boala se manifestă prin absenţa glandelor sudoripare, absenţa dinţilor sau prezenţa unui număr foarte mic de dinţi malformaţi.

De două ori în Cartea Recordurilor

Biba s-a născut în Pozarevac, Serbia, şi spune că şi-a descoperit talentul când era adolescent. „Aveam 17 ani când, într-un accident la muncă, am simţit că electricitatea nu îmi face nimic. Ploua, iar colegii mei au făcut un gard de metal. Prietenul meu care se sprijinea de gard simţea electricitate, dar când am atins eu locul ud, nu am simţit nimic“, a mărturisit concurentul, care rezistă la voltajul mare. El poate forma un circuit electric cu alţi oameni şi poate descărca electricitate controlând voltajul. 

image

Cei care suferă de displazie ectodermală au o piele extrem de uscată şi o rezistenţă uriaşă la curentul electric. Vara este un coşmar pentru Biba. El nu transpiră, întrucât nu are glande sudoripare şi este obligat să utilizeze diverse metode de răcorire, cum ar fi purtarea unor tricouri ude.

Bărbatul nu mănâncă peste şi carne, nu a citit niciodată vreo carte, dar susţine că are mai multe cunoştinţe decât pot oferi cărţile. El crede că viaţa sa pe Pământ este o pedeapsă. 

image

Biba a intrat în Cartea Recordurilor de două ori: în 1981 când a atins peste 1.000 de volţi şi în 2003, când a încălzit apa la 97 de grade în doar un minut şi 37 de secunde.

În prezent Biba îşi întreţine familia folosindu-şi puterile pentru a vindeca oamenii de diferite afecţiuni: migrene, probleme ale sinusurilor,  probleme la coloană.
 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite