Radu Banciu, despre tatăl său: „A condamnat oameni la moarte”. Ce își amintește despre copilărie

0
Publicat:

Radu Banciu (53 de ani), unul dintre cei mai discreți jurnaliști când vine vorba despre viața personală, și-a deschis sufletul în cadrul podcastului moderat de Mihai Crăciun și a vorbit despre tatăl său.

 Radu Banciu. FOTO captură video B1Tv
Radu Banciu. FOTO captură video B1Tv

Cunoscutul prezentator de la Prima Sport a povestit despre tatăl său, care, timp de 43 de ani, a fost judecător în Târgu Mureș, notează cancan.ro.

Radu Banciu a mărturisit despre părintele său că, în anii în care a activat, a pronunțat sentințe grele, inclusiv condamnări la moarte.

Jurnalistul a precizat că tatăl său a judecat în litera legii, în perioada comunismului fiind nevoit să condamne oameni la moarte și că nu a făcut, de-a lungul carierei sale de judecător, niciun compromis.

„Știți ce-mi spunea de fiecare dată? Că nu a luat în viața lui un fir de ață. Niciodată nu a putut fi acuzat de nimic. El judeca în litera legii. Nu exista cale de mijloc. A condamnat oameni la moarte, pe vremea comunismului, sau la ani grei de pușcărie, dar nu a făcut niciodată un compromis profesional”, a spus Radu Banciu în cadrul podcastului moderat de Mihai Crăciun.

„Erau competiții în toată regula”

Jurnalistul a vorbit în același podcast și despre vremurile copilăriei sale și despre jocul similar cu fotbalul de masă inventat împreună cu fratele său, la care foloseau piese de rummy.

„Era atât de popular jocul ăsta printre copii încât organizam competiții precum cele oficiale, din fotbalul real. Spre exemplu, eu cu frate-miu făceam campionatele Angliei și ale Franței. Altul se ocupa de Campionate Europene și Mondiale. Erau competiții în toată regula, cu trageri la sorți, cu tot”, a relatat Radu Banciu la podcastul lui Mihai Crăciun, potrivit cancan.ro.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite