Premieră la „Masterchef“: prima câştigătoare oarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christine Ha: „Sunt dovada vie că visele se îndeplinesc în ciuda tuturor aparenţelor“, a comentat cu lacrimi în ochi Christine“. FOTO Fox
Christine Ha: „Sunt dovada vie că visele se îndeplinesc în ciuda tuturor aparenţelor“, a comentat cu lacrimi în ochi Christine“. FOTO Fox

Pentru prima dată în istoria „Masterchef“, competiţia a fost câştigată de o concurentă oarbă. Christine Ha a fost preferata juriului la cea de-a treia ediţie a concursului din SUA şi a obţinut marele premiu în valoare de 250.000 de dolari, dar şi un contract pentru a scrie o carte de bucate.

Cei trei chefi, Gordon Ramsay, Joe Bastianch şi Graham Elliot,  au invitat la Los Angeles 100 de bucătari în cel de-al  treilea sezon al show-ului. După mai multe săptămâni de competiţie acerbă, au rămas în finală doar Josh Marks şi Christine Ha, prima participantă nevăzătoare din concurs.

Finaliştii au avut la dispoziţie două ore pentru a găti trei feluri: un antreu, un fel principal şi un desert. Josh a pregătit homar îmbrăcat în unt cu piure de cartofi dulci, miel la grătar cu sos curry, mazăre şi morcovi, o plăcintă în ulei de arahide cu crustă de bacon şi îngheţată de vanilie cu scorţişoară. 

Cei din juriu i-au apreciat mâncarea sofisticată, dar au fost dezamăgiţi de homar, despre care au spus că a fost prea rumenit.

Christine a gătit mâncare asiatică: o salată thailandeză cu homar, papaya şi legume, burtă de porc înăbuşită cu orez, napi crocanţi cu ciuperci matake acoperite cu ou de prepeliţă şi un şerbet de lămâie cu aromă de ghimbir.

Chiar dacă nu a avut o prezentare complexă ca rivalul ei, juriul i-a admirat masa echilibrată şi tehnica.Juriul a desemnat-o câştigătoare, adăugând că a fost cea mai grea decizie din istoria „Masterchef“. 

„Nu-mi vine să cred că sunt Masterchef. A fost o experienţă extraordinară. După toate obstacolele prin care am trecut, participând alături de toţi aceşti bucătari excepţionali...Sunt dovada vie că visele se îndeplinesc în ciuda tuturor aparenţelor“, a comentat cu lacrimi în ochi Christine.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite