Ce au făcut concurenții de la „MasterChef“ după terminarea show-ului
0
Prima ediție a concursului „MasterChef“ a adus în fața publicului oameni pasionați de gastronomie, dar și orgolii puternice, alianțe și rivalități. Chiar dacă a fost un singur învingător, toți finaliștii au avut numai de câștigat, iar mulți dintre ei și-au pus deja ideile în practică.
Bogdan Alexandrescu (Dexter)
„După încheierea competiției viață mea s-a schimbat radical. Am tot primit oferte, mult mai multe decât mă așteptăm să primesc, însă deocamdată simt că am făcut alegerea corectă și cea mai potrivită. Toți trei suntem tineri și chiar putem să schimbăm mentalități. Propunerea lui Chef Florin a venit la câteva zile după încheierea emisiunii și pot să spun că nu am stat pe gânduri, am spus da imediat, am ignorat toate celelalte oferte, deși apreciez foarte mult persoanele care mi le-au făcut, le respect“, a spus Bogdan.
Alex Petricean (D’Artagnan)
„Am simțit nevoia să bat fierul cât e cald, astfel că imediat după competiție m-am înscris la o școală de atestare profesională în gastronomie și am făcut practică în restaurantul unui hotel important de 5 stele din centrul Bucureștiului. În momentul de față sunt bucătar cu acte în regulă. Cu Chef Florin am discutat destul de mult după terminarea emisiunii, iar oferta lui a venit în momentul în care a știut concret că va fi responsabil de bunul mers al unui restaurant deosebit. M-a sunat și mi-a expus îndrăznețele sale idei legate de o posibilă colaborare. Totul a sunat minunat, mai ales că știam că voi face echipă în bucătărie cu bunul meu prieten Bogdănel Alexandrescu. Mai departe ne-am consultat împreună și la două zile după prima discuție am decis să acceptăm această propunere onorantă“, a mărturisit Alex.
Alex Cîrțu
„După «MasterChef», viața mea este mult mai frumoasă. Mă salută oamenii pe stradă, mă felicită, mă întreabă despre diverse rețete. Am în plan câteva proiecte de caritate împreună cu foștii mei colegi (absolut toți sunt dispuși să ajute) și încet, încet sperăm să determinăm oamenii cu putere de influență foarte mare în această țara să ia și ei la rândul lor măsuri. Mi-ar plăcea să pot introduce gastronomia, că disciplină, în școlile românești și, totodată, să le ofer copiilor oportunitatea de a mânca o mâncare caldă măcar o dată pe zi.. Și mai visez ca pe viitor să am propria mea emisiune de gătit“, a declarat el.
Petru Buiuca (primul „MasterChef“ al României)
„Deși finala «MasterChef» a fost difuzată acum mai bine de o lună, efectele acestui concurs au rămas la fel de «vii». Așa cum am mai declarat, viața mea s-a schimbat. Am cunoscut mai multă lume și am putut să mi fac mesajul văzut și auzit de foarte mulți români. Am același job, dar am mai multă inițiativă. Lucrez, atât cât timpul îmi permite, să adun rețetele personale și să găsesc metode de a le îmbunătăți. Îmi place să fac lucrurile bine. Noutățile ar fi punctate prin participarea mea la petreceri private. Lumea are o ușoară reținere în a realiza astfel de cereri, dar atunci când o fac își dau seamă cât de ușor e totul. În momentul de față îmi construiesc parteneriate. Doresc să lansez într-o formă sau altă materiale video, îmi doresc să lansez cărți de bucate și chiar să umblu prin țara cu mesajul meu - e ușor să gătești atât timp cât te și distrezi. În momentul în care voi primi banii voi grăbi lansarea site-ului personal“, a spus câștigătorul concursului.
Petru Buiuca, Alex Cîrțu și Mehrzad Moghazehi, la o demonstrație de gătit

Flavia Meterez
„Am mai gătit pentru familie și prieteni. Gătesc pentru mine zilnic. Am fost - din lipsă de timp - la un singur eveniment de bucătăreală, însoțind un prieten. N-am făcut cursuri de bucătar și nici nu intenționez. Prefer să las spontaneitatea să acționeze în bucătărie, asta mă și incită, jocul. Ador să mă joc cu arome, culori și texturi. Am rămas în legătură cu majoritatea concurenților ce au intrat în bucătăria MasterChef. Ne mai vedem din când în când. Ne povestim pe Facebook ultimele noutăți, jurații MasterChef ne mai salută, dau sfaturi sau postează poze cu realizări de-ale lor. Sunt în relații bune și îi vizitez din când în când și pe Chef Florin și pe minunată lui iubită, Cristina. Chiar săptămâna trecută am fost cu un prieten la restaurantul pe care acesta îl conduce să mă răsfăț cu fabuloasele lui sărmăluțe în foi de dud“, a mărturisit Flavia.

Sidia Sissoko, Bogdan Alexandrescu, Mimi Nicolae şi Alex Petricean
Mimi Nicolae
„Viață mea s-a schimbat în bine după acest concurs, am cunoscut oameni minunați, participăm la diverse evenimente, gătesc cu aceeași dragoste, dar sunt mult mai curajoasă în ceea ce fac. Și am o familie minunată care mă susține! Am rămas prietenă cu Alex Petricean, Bogdan Alexandrescu, Sidia Sissoko, Florin Dumitrescu. Cu Siso chiar am participat de curând la un eveniment și a ieșit nemaipomenit. Cât despre Chef Florin, îl pot numi mentorul nostru. Nu am făcut încă cursuri de bucătar, dar mă gândesc serios la asta, am foarte multe idei pe care abia aștept să le pun în practică“, a spus ea.
Mehrzad Moghazehi
„După concurs, am primit mai multe oferte și propuneri de colaborare. Sunt în discuții cu un restaurant din provincie, pentru un contract de imagine. Încă nu mi-am schimbat job-ul, dar în curând cred că se va întâmpla și asta. Și aș vrea să particip la toate concursurile de gătit care vor avea loc în România“, a glumit Mehrzad.
Gabi Godeanu
„Mi-am deschis propria afacere, o rotiserie, iar clienții sunt mulțumiți de serviciile pe care le oferim. Afacerea este la început și este una micuță, dar cu potențial de dezvoltare foarte mare. Românilor le place mănânce. Am căutat să vin cu niște preparate care sunt dorite, apreciate de marea masă a populației și să pregătesc puiul, rața, prepelițele, curcanul, iepurele în așa fel încât clienți să se întoarcă“, a declarat el.
Sidia Sissoko
„Dupa terminarea show-ului m-am înscris la o școală de bucătari și am o diplomă recunoscută atât în țară, cât și în Uniunea Europeană. Consider că pentru a fi un profesionist într-un domeniu trebuie să ai cunoștințe teoretice și practice solide. Am luat diploma cu 10.Am primit mai multe propuneri de colaborare, însă până acum nu am dat curs nici uneia. Am hotărât să folosesc acest timp pentru a deveni bucătar cu acte în regulă. Am participat însă la evenimente culinare în țara și în București. Am păstrat legătura cu o mare parte dintre foștii concurenți, dar și cu Florin Dumitrescu“, a spus fostul concurent.
Andreea Moldovan (casnica de la „MasterChef“)

„Dupa terminarea emisiunii, mi-am petrecut cât mai mult timp alături de familia mea, am fost într-o vacanță frumoasă și am continuat să gătesc. Țin legătură cu cei care m-au susținut în timpul concursului pe pagină mea oficială de Facebook. Sunt implicată într-un proiect de cinci stele, în București, dar încă nu va dezvălui mai mult. Am păstrat legăturta cu foști concurenți, vorbesc destul de des cu o parte din ei. Cât despre lucrul într-o bucătărie profesionistă, asta mi-am dorit de mult timp, însă am ales să mă concentrez pe creșterea și educarea fetiței mele. Acum că va începe grădiniță, îmi voi împarți timpul altfel“, a spus casnica de la Masterchef.
Andreea Moldoveanu