Ediție specială de 1 Decembrie la „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“. Dorian Popa: „Provocarea intelectuală m-a adus aici“ VIDEO

0
0
Publicat:

Dorian Popa, Horia Moculescu, Selly, Daniela Condurache și Damian Drăghici se vor afla în platoul emisiunii în care limba română este vedeta.

De 1 Decembrie, ediția specială a quiz show-ului „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“, difuzată de la 22:30, la Kanal D, va reuni cinci concurenți celebri: Damian Drăghici, Dorian Popa, Horia Moculescu, Daniela Condurache și Selly.  Artiști, influenceri, reprezentanți ai diferitelor generații vor sta față în față cu Dan Negru în platoul celui mai popular quiz show cu și despre cuvinte.

De 1 Decembrie, o ediție specială „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“
De 1 Decembrie, o ediție specială „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“ FOTO Kanal D

În ziua de astăzi, cu toate neologismele, tindem să inventăm cuvinte și eu prefer întotdeauna să verific. Le-aş spune tinerilor să pună mai mult accent pe carte; limba română este frumoasă și este bine să o vorbim corect“, a declarat Selly.

Dorian Popa spune că este un utilizator al dicționarelor, pentru că își dorește să ofere publicului său mesaje corecte. „Provocarea intelectuală m-a adus aici. Eu verific mereu expresii, cuvinte pe dexonline.ro ca să am explicația, sinonimele, ca să știu dacă am folosit corect sau nu (o expresie, un cuvânt – n.r.)“, a subliniat Dorian.

Artiștii Daniela Condurache și Damian Drăghici au răspuns și ei invitației lui Dan Negru. „Am emoții, nu sunt cel mai bun cu cuvintele, dar îmi place acest show pentru că e educativ“, a mărturisit Damian Drăghici.

editie speciala de 1 Decembrie Jocul cuvintelor cu Dan Negru (2) jpg

Horia Moculescu este, poate, cel mai cunoscut și prolific compozitor din țara noastră. La cei 85 de ani, maestrul va oferi telespectatorilor un adevărat regal de cultură generală. „Îmi pare bine nu pentru că mă aflu în competiție cu ceilalți concurenți, ci eu față de mine. Lupta mea în ultimii 25 de ani este cu mine. Societatea evoluează, propune copii foarte speciali, cum este Selly. Astăzi limbajul este groaznic. Pe lângă sărăcia lexicului, limbajul este oribil, pigmentat cu expresii pe care noi nu le-am folosit. Le-aș spune tinerilor să citească, dar nu au când, pentru că nu îi lasă telefonul“, a spus compozitorul.

La ce provocări vor fi supuși invitații, telespectatorii pot afla în ediția specială de a emisiunii „Jocul cuvintelor cu Dan Negru“, de la 22.30, la Kanal D.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite