Dan Manoliu, la Adevărul Live: „Am spus-o de la început: în acest an ori nu trecem de semifinală, ori trecem şi ne ducem până sus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Manoliu conduce delegaţia României la Malmo FOTO Sever Gheorghe
Dan Manoliu conduce delegaţia României la Malmo FOTO Sever Gheorghe

Dan Manoliu, şeful delegaţiei române la Eurovision 2013, a vorbit astăzi la Adevărul Live, despre ultimele pregătiri pe care Cezar Ouatu le face înainte de plecarea în Suedia, despre clipul piesei „It’s My Life“ şi despre aşteptările pe care le are delegaţia ţării noastre la această ediţie.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, va lansa pe 1 mai, la Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00 şi pe conturile oficiale de YouTube şi de Facebook, videoclipul melodiei . „It’s My Life“. Contratenorul, care a fost într-un turneu de promovare în străinătate, va pleca spre Malmo săptămâna viitoare, imediat după Paşte.

„Este un clip viguros, va fi un alt Cezar decât îl ştie lumea“, a mărturisit Dan Manoliu referitor la noul videoclip al lui Cezar Ouatu. Şeful delegaţiei României a dezvăluit că la Malmo artistul va avea un show cu totul diferit de ceea ce au făcut reprezentanţii noştri până acum: „Va fi Cezar, un backing vocal şi patru dansatori“.

Referitor la declaraţiile ironice pe care Cristian Tudor Popescu le-a făcut zilele trecute la adresa lui Cezar Ouatu, Dan Manoliu a recunoscut că jurnalistul „nu este o personalitate pe care poţi să o ignori“, dar s-a arătat deranjat de faptul că acesta a ironizat şi numele de familie al artistului. „Şi pe Cezar l-a afectat acest lucru. Putea să se ia de orice altceva, dar nu de numele lui, pe care i l-a dat tatăl lui, care acum e mort“, a mai spus Manoliu.

În ceea ce priveşte un pronostic la Eurovision 2013, acesta declară: „Am spus-o de la început, în acest an ori nu trecem de semifinală ori trecem şi ne ducem până sus“. Chiar dacă îşi doreşte să ca România să câştige competiţia, Dan Manoliu admite că ar fi foarte dificil pentru ţara noastră să organizeze competiţia, din cauza lipsei resurselor financiare. 

„Noi ar trebui să înţelegem un lucru: pe de-o altă parte, Eurovisionul este şi o afacere. Ca să poţi să câştigi trebuie să se ştie că îţi permiţi să şi organizezi. Anul trecut am plecat cu două scrisori oficiale din partea Primăriei  Municipiului Bucureşti, prin care Sorin Oprescu îşi arăta deschiderea pentru organizarea Eurovision 2013. Dar România nu a câştigat. Va veni şi rândul nostru“, a mai spus managerul de proiect.

Manoliu, care are experienţa a zece ediţii internaţionale Eurovision, are şi câteva sfaturi pentru contratenorul român: „Va fi cea mai grea perioadă din viaţa lui, iar el vine dintr-o altă zonă care este mult mai leneşă, cu program fix. Să se concentreze deoarece contează fantastic fiecare minut de repetiţie şi show. Să fie extrem de relaxat, extrem de zâmbitor, de simpatic. Asta e cel mai important“.

Mulţi ani, un adevăr tacit recunoscut la Eurovision a fost faptul că acest concurs are mulţi fani în rândul comunităţii gay. Anul acesta, Suedia recunoaşte oficial acest public, iar Cezar se bucură de multă popularitate în rândul acestei comunităţi: Dan manoliu a vrut însă să facă o precizare: „Consider jignitoare aprecierile făcute pe diverse site-uri la adresa lui. El joacă un rol“, a încheiat şeful delegaţiei României.

Adevărul LIVE cu Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision 2013

„ „It's my life“ este o piesă interesantă, trebuie să ai o anumită stare să o asculţi.“

„Ca imagine vizuală va fi ceva extrem de puternic. Ne-am gândit în aşa fel încât el să nu trebuiască să danseze sau să se mişte prea mult pe scenă. Singurul lui rol va fi să cânte impecabil“.

„Faur foloseşte şi în acest an un pic din reţeta piesei din 2005, „Let me Try“. Nu e un concurs de compoziţie, este un concurs al cântecului.“

„Sunt sigur că o să aibă emoţii pentru că nu e uşor.“

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite