GALERIE FOTO Toţi pentru unul şi unul pentru toţi la Eurovision. Cum au susţinut-o moldovenii de peste hotare pe Aliona Moon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii din 13 oraşe europene şi din Dubai au participat la un flashmob pentru a o susţine pe reprezentanta Moldovei la Eurovision
Moldovenii din 13 oraşe europene şi din Dubai au participat la un flashmob pentru a o susţine pe reprezentanta Moldovei la Eurovision

Duminică reprezentanţii diasporei din Europa au dat dovadă de entuziasm şi solidaritate, participând la flashmobul internaţional „O mie de lumini către Lună”. Moldovenii de peste hotare au susţinut-o pe Aliona Moon şi i-au urat succes, lansând lampioane în culorile tricolorului şi adresându-i mesaje prieteneşti.

Sute de moldoveni din 13 oraşe europene şi Dubai au susţinut-o pe Aliona Moon la Eurovision prin promovarea drapelului naţional. Originarii din Moldova din Bulgaria, Franţa, Grecia, Italia, Norvegia, Portugalia, România şi Emiratele Arabe Unite au participat la un flashmob, proiectând tricolorul pe cer şi lansând lampioane şi baloane cu heliu de culoarea roşie, galbenă şi albastră.  

Participanţii la flashmobul internaţional au purtat elemente distinctive ale simbolicii şi coloritului naţional. Organizatorii au avut grijă să capteze acţiunile prin materiale foto şi video. Aceste acţiuni au avut loc exact după o lună de la primul episod organizat la Chişinău, în care circa 500 de persoane au lansat lampioane spre lună.

Străinii care au fost atraşi de această mobilizare au rămas profund impresionaţi de cât de motivaţi şi prietenoşi sunt Moldovenii în promovarea ţării lor, se spune într-un comunicat de presă al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora. 

„În ţara mea concursul Eurovision este foarte cunoscut şi mă bucură faptul că am participat la această campanie de promovare a artistei care va reprezenta Republica Moldova”, susţine Viktoria Wrenbro din Suedia. Marius Eide din Norvegia a rămas surprins de frumuseţea evenimentului organizat la Paris: „A fost extrem de interesant pentru mine să văd dintr-o parte cum sunt uniţi şi foarte motivaţi moldovenii”. Columbianul Hamilton Hernández a accentuat cât de puternic este patriotismul moldovenilor. El a adăugat că va vota pentru Aliona Moon la Eurovision, întrucât a observat cât de motivat şi deschis la suflet este poporul moldovenesc şi ce semnificaţie importantă o are acest concurs european pentru ei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite