Cine este Lavinia Olteanu, culturista care gătește la „Chefi la cuțite“: „N-am avut emoții la concursuri cum am aici“ FOTO
0În ediția din această seară a show-ului culinar de la Antena 1, chefii vor primi cele mai neașteptate vizite și vor lupta pentru o amuletă cu un avantaj unic.

În ediția din 1 Mai, în arena preselecțiilor va intra sportiva de performanță Lavinia Olteanu. A practicat karate timp de 25 de ani, până în 2021, și are în palmares titluri de campioană mondială. În 2019 a fost dublă medaliată cu aur la Campionatul Mondial de Goju-Ryu din Kuala Lumpur. Acum doi ani a decis să facă o schimbare uimitoare: a trecut la culturism, noul sport în care colecționează medalii. „N-am avut emoții la concursuri cum am aici“, a mărturisit sportiva.
Lavinia va încerca să obțină și distincțiile chefilor pentru performanțele în bucătărie: cuțitele pe care Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu le acordă preparatelor pe care le apreciază.







Tot în seara aceasta, chefii îl vor întâlni pe unul dintre românii cu o carieră culinară remarcabilă peste hotare. Richard Abou Zaki este născut la Piatra Neamț și a început să gătească de la vârsta de 8 ani, visând să devină un mare chef, în ciuda faptului că tatăl său, de origine libaneză, nu l-a susținut.
Acum, la 26 de ani, Richard și-a împlinit visul: el deține în Italia un restaurant pentru care a obținut o stea Michelin la doar 9 luni de la inaugurare. „Mama mea muncea în fabrică, așa că eu am început să gătesc de pe la 8 ani. De-atunci mi-am dorit să devin bucătar. Cred că acesta a fost destinul meu. Am plecat în Italia cu mama când eu aveam 5 ani. Când am început să lucrez în bucătăria unui restaurant din Italia, munceam și câte 16-17 ore. Intram când era noapte și ieșeam când era noapte. Așa a început parcursul meu la același restaurant la care a lucrat și Gordon Ramsay“, a povestit tânărul care a lucrat cu nume mari din gastronomia internațională, precum Michel Roux și Massimo Bottura. În seara aceasta, Richard le gătește chefilor preparate originale.
Tot atunci, juriul va lupta pentru o amuletă cu un avantaj introdus în premieră în competiția gastronomică. Ocupantul celui de-al patrulea banc de lucru este Alexandru Comerzan, câștigătorul sezonului 7 „Chefi la cuțite“, iar invitata la degustare este Ruby. Toate momentele speciale din preselecții, dar și întrecerea pentru amuleta cea nouă vor putea fi urmărite diseară, la Antena 1, de la 20.30.