VIDEO Smiley şi Cabron lansează „Cine-i salvează pe eroi?“: versuri cu impact emoţional, în contextul pandemiei de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smiley şi Cabron
lansează „Cine-i salvează pe eroi?“:
Smiley şi Cabron lansează „Cine-i salvează pe eroi?“:

Smiley şi Cabron au lansat piesa „Cine-i salvează pe eroi?“, „un omagiu adus oamenilor care mişcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea stă în case“, cu versuri apăsătoare în contextul actual.

Smiley lansează alături de Cabron „Cine-i salvează pe eroi?“, o piesă apăsătoare despre eroii de azi, condamnaţi să fie muritorii de mâine. 

Lansată acum, însă compusă cu câteva luni bune în urmă, piesa „Cine-i salvează pe eroi?“ este o invitaţie din partea lui Smiley la respect şi dragoste necondiţionată.

„Este cel mai bun moment ca oamenii să devină conştienţi că sunt interconectaţi, că acţiunea fiecăruia contează şi determină binele sau răul celorlalţi. Oamenii trebuie să respecte, să iubească, să dăruiască, să ajute fără a aştepta ceva în schimb, pentru că fiecare în viaţa lui, în diverse etape, este, pe rând, muritor şi erou pentru cei din jur“, consideră Smiley care face şi un îndemn la introspecţie odată cu această lansare. 

„Îmi doresc ca fiecare om care ascultă această piesă să fie atent la versuri şi să-şi creeze propria imagine, colorată sau gri, despre eroii din viaţa lui sau despre eroul care este el în vieţile celor din jur. Este un exerciţiu foarte bun de sinceritate, de conştiinţă, de realitate, de respect“, a adăugat cântăreţul. 

„Piesa este nu doar un omagiu adus oamenilor care mişcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea sta în case, este pentru toţi oamenii care au făcut ceva important pentru cineva în locul potrivit, la momentul potrivit. Că ai salvat o viaţă, că ai salvat chiria pe o lună a unui prieten, că ai făcut un cântec sau un vers care a mişcat oameni atunci când aveau nevoie, că ai apărut cu o glumă bună atunci când omul de lângă tine era la pământ sau că ai grijă de familia ta indiferent de vremuri, ei bine, Eroule, piesa asta este pentru tine! Poate nu toată lumea îţi mulţumeşte, dar oamenii da“, a spus Cabron, artistul care cântă alături de Smiley piesa. 

„Eroii trebuie aplaudaţi şi când sunt obosiţi, copleşiţi de neputinţă sau nu mai pot dărui ceea ce puteau ieri“   Smiley

Inspirat de condiţia efemeră a eroului, Smiley cântă neputinţa şi singurătatea acestuia atunci când el redevine om şi îşi arată slăbiciunile şi vulnerabilitatea: „Eroii rămân eroi indiferent de vremuri şi trebuie aplaudaţi când sunt sus, dar şi când sunt obosiţi, copleşiţi de neputinţă sau nu mai pot dărui ceea ce puteau ieri“, spune Smiley care consideră ca singurul antidot pentru teama în care trăiesc oamenii acum este dragostea de viaţă şi de cei din jur. 

Versurile piesei „Cine-i salvează pe eroi?“

Când erau mici îi salva mama şi cu tata

Cu gândul că vor creşte mari şi-o să se-ntoarcă roata

Le-au dat şi lor superputeri, sunt mai puternici ca ei

Acum sunt pregătiţi să schimbe lumea, gata

Curajul e de partea lor

Şi-a venit timpul să ne-arate că pot, că vor

Să zboare pe deasupra tuturor

Dar au uitat că şi eroii mor

Cine-i salvează pe eroi

Când rămân fără puteri

Şi devin la fel ca noi

Şi merg şi ei pe jos

Că nu mai pot zbura

Cine-i salvează pe eroi

Când nu mai ai ce să le ceri

Că nu mai au de unde da

Atunci când frica ne cuprinde

Şi nu ne mai salvează decât dragostea

Zi de zi pun pielea la bătaie pentru toţi prietenii

Toata lumea îi aclamă

Pentru străini fac tot ce pot s-ajute până într-o zi

Când sunt răpuşi de oboseală

Şi dintr-odată parcă toţi au dispărut

Când au νăzut că nu mai pot deşi înainte au putut

Şi-au reales eroul lor, dar au uitat că şi eroii mor

Da' eu nu-s personaj Marvel

Eu-s construit altfel

Fiindcă şi tata a fost la fel

La joc într-un tablou

În care-i tot mai puţin pastel

Unii oameni uită şi dacă le faci un castel

Îi ştii şi tu, şi tu, şi tu, şi tu 

Azi nu mai eşti cu noi când noi nu tuşim

S-au înrăit toţi, zici c-au băut venin

Eroii lor astăzi înseamnă puţin

D-aia mai trag obloanele şi silent

Ceνa de luat, nimic de dat, mai stai lent

Nu mai sunaţi că nu mai vin eu urgent

Sunt la pământ şi nu-mi dă nimeni curent

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite