Eurovision România: 84 de piese au intrat în preselecţie. Când va fi marea finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale a atras 84 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. Artiști din țară și din străinătate au intrat în competiția la finalul căreia vom afla cine va reprezenta România pe scena din Liverpool.

Doar 12 piese din cele 85 ajung în marea finală Eurivision
Doar 12 piese din cele 84 ajung în marea finală Euroovision FOTO Shutterstock

Sebastian Ferenț, Laura Coroianu, Bogdan Stratulă, John Varbiu, Alin Vaida, Mihai Predescu și regizorul proiectului României vor juriza piesele înscrise. Finaliștii vor fi anunțați pe 17 decembrie, iar marea finală va avea loc pe 11 februarie, în București.

Pe14 noiembrie 2022, Televiziunea Română a lansat campania de înscrieri pentru Selecția Națională, iar 11 decembrie, a fost ultima zi în care compozitorii au avut posibilitatea să intre în competiție.

Conform regulamentului, preselecţia pieselor participante la concurs va avea loc în perioada 14 – 16 decembrie 2022, când fiecare dintre acestea va fi audiată de juriul de specialitate. Un compozitor poate avea mai multe piese în concurs, dar interpretate de artişti diferiţi.

Membrii juriului vor selecta un număr de 12 piese pentru marea finală, pe care le vom afla pe 17 decembrie. Lista finală va fi publicată pe 19 decembrie, după etapa eventualelor contestații.

Juriul pentru preselecţia pieselor înscrise la ediția din acest an a Selecției Naționale este format din profesioniști cu experienţă, care cunosc piaţa actuală, trendul muzical naţional şi internaţional şi care compun lineup-uri pentru evenimente de succes.

Cine sunt membrii juriului Eurovision

Sebastian Ferenţ - Director Muzical al Festivalurilor Untold şi Neversea

Laura Coroianu - Co-fondator Emagic, unul dintre primii şi cei mai mari organizatori de concerte şi evenimente muzicale din România

Bogdan Stratulă - unul dintre cei mai experimentaţi directori de programe radio şi de televiziune (Director muzical/Director de programe la ProFm, Radio ZU, Virgin Radio, MediaPro Music, Antena 1, Antena Group)

John Varbiu – Fondator şi Booking & Artist Hospitality Manager al Festivalului Summer Well

Alin Vaida - Fondator şi Director muzical al Festivalului Jazz in the Park.

Mihai Predescu - Şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023

Regizorul proiectului, care va fi ales în urma concursului intern şi extern de proiecte regizorale.

Marea Finală va avea loc în studiourile Televiziunii Române, pe 11 februarie, când vom afla reprezentantul României la ESC 2023. Pentru ultimul act al Selecției Naționale, echipa Eurovision România va realiza un show TV, transmis în direct, on air şi online, în exclusivitate la TVR. Reprezentantul României la faza internațională a Eurovision 2023 va fi ales exclusiv prin votul publicului.

După ce a ocupat primul loc la concursul organizat la Torino în luna mai a acestui an, Ucrainei i-a fost retras în luna iunie dreptul de a găzdui cea de-a 67-a ediţie a concursului Eurovision de către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), întrucât condiţiile de securitate nu pot fi respectate în Ucraina după ce această ţară a fost invadată de Rusia pe 24 februarie.

Din cauza războiului, Ucraina nu poate organiza competiția de anul viitor, astfel că țara gazdă a ESC 2023 va fi Marea Britanie. Evenimentul va avea loc la Liverpool: cele două semifinale, pe 9 şi 11 mai 2023, şi marea finală, pe 13 mai 2023.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite