Selecția Națională Eurovision Ucraina se va desfășura într-un adăpost anti-bombă din Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiția prin care Ucraina își va desemna reprezentantul la Eurovision Song Contest 2023 (ESC) va avea loc în luna decembrie și va fi transmisă în direct.

Kalush Orchestra din Ucraina la Eurovision
Kalush Orchestra din Ucraina a câștigat Eurovision 2022 FOTO Profimedia

Televiziunea publică din Ucraina, care este organizatorul Selecției Naționale Eurovision (numită Vidbir), a anunțat că finala concursului, în urma căreia va fi desemnat reprezentantul la Eurovision 2023, va avea loc în data de 17 decembrie 2022.

Selecția națională se va desfășura într-un adăpost antiaerian din capitala Kiev și va fi transmisă în direct, anunță eurovision.tv, site-ul oficial al ESC.

Anul acesta, interesul artiștilor ucraineni pentru această competiție a crescut foarte mult. Până acum, s-au încris 299 de participanți și aproape 400 de piese. Înscrierea melodiilor poate fi făcută până la finalul lunii octombrie. Ucraina, care a câștigat competiția de anul acesta cu melodia „Stefania“, a trupei Kalush Orchestra, este calificată direct în finala concursului internțional Eurovision 2023.

Eurovision 2023: trei state s-au retras din cauza taxei mari de participare

Din cauza războiului, Ucraina nu poate organiza competiția de anul viitor, astfel că țara gazdă a ESC 2023 va fi Marea Britanie. Evenimentul va avea loc la Liverpool: cele două semifinale, pe 9 şi 11 mai 2023, şi marea finală, pe 13 mai 2023.

După ce a ocupat primul loc la concursul organizat la Torino în luna mai a acestui an, Ucrainei i-a fost retras în luna iunie dreptul de a găzdui cea de-a 67-a ediţie a concursului Eurovision de către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), întrucât condiţiile de securitate nu pot fi respectate în Ucraina după ce această ţară a fost invadată de Rusia pe 24 februarie.

37 de state, printre care și România, vor participa la concursul muzical de anul viitor. Trei state s-au retras din cauza majorării taxei de participare: Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite