Bulgaria nu va participa la Eurovision 2023

0
Publicat:

Bulgaria a devenit cea mai recentă ţară care a anunţat că nu va participa la concursul Eurovision 2023, informează joi BBC.

Bulgaria nu va participa la Eurovision 2023 / Foto: Shutterstock
Bulgaria nu va participa la Eurovision 2023 / Foto: Shutterstock

Radiodifuzorii din Macedonia de Nord şi Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediţia din 2023 din cauza majorării taxei de participare.

BBC News a fost informat că ţărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduţi după excluderea Rusiei din concurs.

EBU - care organizează concursul - a confirmat lista celor 37 de participanţi pentru concursul din 2023.

Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plăteşte pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toţi participanţii se ridică în mod obişnuit la aproximativ 5 milioane de euro - iar gazda plăteşte o sumă suplimentară.

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru nu au reuşit să treacă de semifinala concursului de anul acesta.

Liverpool a fost ales drept oraş gazdă în parte datorită „ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul" evenimentului de anul viitor, a declarat BBC.

Rusia obişnuia să fie un contributor financiar semnificativ la producţie, dar a fost exclusă din competiţie în urma invadării Ucrainei.

Organizatorii au declarat pentru BBC News: „EBU se angajează să menţină costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil. Fiecare radiodifuzor participant plăteşte o taxă care este calculată în funcţie de numărul de ţări care concurează în spectacolul din acel an şi de contribuţia lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru şi abonamentele sunt calculate în funcţie de factori care iau în considerare dimensiunea relativă şi statutul financiar al membrului.", relatează Agerpres.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite