VIDEO Cele mai aşteptate filme ale anului 2014: supereroi şi mari actori ai Hollywoodului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nymphomaniac“, „Lupul de pe Wall Street“,  „Robocop“ şi „Hobbitul 3“ sunt doar câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2014.

Continuări cu succes garantat, legende ale Hollywoodului, supereroi, efecte speciale - acestea sunt ingredientele cheie ale premierelor noului an. 

„12 Years a Slave/ 12 ani de sclavie“ - 3 ianuarie  (regia: Steve McQueen, distribuţia: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt)

Unul dintre filmele favorite în cursa pentru Oscar, cu şapte nominalizări la Globurile de Aur şi 13 la Critics Choice Awards, este inspirat din povestea unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoare umană. 

   

   

Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Norhup (Chiwetel Ejiofor) este răpit şi vândut ca sclav. În cei 12 ani de sclavie, întâlnirea definitorie pentru destinul său este cea cu Bass (Brad Pitt), un aboliţionist canadian. 

„The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street“ - 10 ianuarie (regia: Martin Scorsese, distribuţia: Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jonah Hill, Jon Favreau)

După „Bandele din New York“, „Cârtiţa“, „Aviatorul“ şi „Shutter Island“, echipa de succes  Martin Scorsese şi Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane cu un nou film. „Lungmetrajul este unul spectaculos, care trece prin toate registrele, de la comedie nebună la erotism şi policier plin de suspans“, după cum notează cinemagia.ro.

    

Filmul este o adaptare a romanului autobiografic al lui Jordan Belfort şi spune povestea unui broker a cărui carieră a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul şi puterea dobândită l-au transformat dintr-un broker onest într-un infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

 „Nymphomaniac“ – 17 ianuarie (regia: Lars von Trier, distribuţia: Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf)

Fără îndoială cel mai controversat film al anului, din cauza conţinutului erotic, „Nymphomaniac“ este un fel de jurnal erotic al unei femei, din perioada adolescenţei până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leşinată, în pădure, de un bărbat, cel căruia i se şi confesează ulterior.

    

Regizorul danez Lars Von Trier îi aduce pe marile ecrane pe actorii Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, într-un film despre care criticii de specialitate spun că „te excită la nivel intelectual“.

„Grudge Match/ Faceţi pariurile“ - 17 ianuarie (regia: Peter Segal, distribuţia: Sylvester Stallone, Robert De Niro)

Dacă în „Copland“ Sylvester Stalone şi Robert de Niro au jucat rolurile unor poliţişti, de această dată vor fi pugilişti, personaje deloc străine celor doi, având în vedere că ambii au intepretat în trecut rolurile unor boxeri. Stallone este celebru pentru rolul Rocky Balboa, pe care l-a interpretat în franciza „Rocky“, iar De Niro l-a jucat pe legendarul Jake LaMotta în „Raging Bull“.

De această dată, Sylvester Stallone (Henry „Razor“ Sharp) şi Robert De Niro (Billy „The Kid“ McDonnen) sunt doi pugilişti veterani, cunoscuţi, în special, datorită rivalităţii dintre ei.  În 1983, înainte de meciul decisiv, Sharp îşi anunţă retragerea fără nicio explicaţie, iar după 30 de ani cei doi primesc o ofertă de nerefuzat: să se întoarcă în ring pentru a duce la bun sfârşit acel meci.

„RoboCop“ - 7 februarie (regia: José Padilha, distribuţia: Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Joel Kinnaman)

Cu o acţiune plasată în 2009, filmul spune povestea poliţistului Alex Murphy (Joel Kinnaman), care în urma unui accident mortal se transformă în RoboCop. Acesta revine pe străzile din Detroit, dotat cu abilităţi neaşteptate, dar şi cu probleme cu care înainte nu s-a confruntat niciodată.

    

„RoboCop“ este un remake al peliculei omonime semnate de Paul Verhoeven în 1988, iar pentru rolul celebrului cyborg „s-au luptat“ actorii Michael Fassbender, Matthias Schoenaerts şi Russell Crowe.

„The Monuments Men“ - 14 februarie (regia: George Clooney, distribuţia: Cate Blanchett, George Clooney, John Goodman, Matt Damon)

Cel de-al şaselea film regizat de George Clooney se bazează pe povestea adevărata a echipei care a pornit în căutarea operelor de artă furate de nazişti, pentru a le înapoia proprietarilor. 

    

O grupare formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi „Monuments Men“, îşi riscă viaţa pentru  a împiedica distrugerea celor mai valoroase comori artistice de către Adolf Hitler şi armatele sale.

 „The Amazing Spider-Man 2/ Uimitorul Om-Păianjen 2“ - 2 mai (regia: Marc Webb, distribuţia: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx)

La un an de la lupta cu Şopârla, Peter Parker (Andrew Garfield) continuă să-şi împartă viaţa între eliminarea infractorilor şi iubita sa, Gwen (Emma Stone). 

    

Viaţa celor doi este tulburată în momentul în care intră în scenă Electro, un nou răufăcător, iar Peter descoperă noi detalii legate de trecutul misterios al familiei sale. 

„X-Men: Days of Future Past/ X-Men: Viitorul este trecut“ - 23 mai (regia: Bryan Singer, distribuţia: Jennifer Lawrence, Ian McKellen, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Hugh Jackman)

Magneto, cel mai redutabil adversar al mutanţilor conduşi de profesorul Xavier, este vedeta filmului produs de Marvel. Pelicula îi aduce din nou împreună pe eroii mutanţi din benzele desenate. 

   

Astfel, Patrick Stewart revine în rolul profesorului Charles Xavier, Jennifer Lawrence în rolul Mystyque, Michael Fsssebender în rolul lui Magneto şi Hugh Jackman va fi din nou Wolverine. Acesta din urmă este trimis în trecut pentru a împiedica un eveniment ce ameninţă nu numai omenirea, ci şi mutanţii.   

„The Hunger Games: Mockingjay“ - noiembrie (regia: Francis Lawrence, distribuţia: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Sam Claflin)

Pelicula continuă ecranizarea trilogiei de sucees „Jocurile foamei“ de Suzanne Collins şi urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (laureata cu Oscar Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei.

    

Prima parte a seriei „Mockingjay“ este aşteptată cu atât mai mult cu cât cea de-a doua parte a trilogiei a primit aprecieri din partea criticilor de specialitate, aceştia fiind de părere că „Jocurile foamei: Sfidarea“ este filmul care demonstrează că Lawrence a meritat Oscarul. 

„Hobbitul: There and Back Again/ Hobbitul: Acolo şi înapoi din nou“ - 17 decembrie (regia: Peter Jackson, distribuţia: Evangeline Lilly, Luke Evans, Richard Armitage)

În ultima parte a trilogiei „Hobbitul“, Bilbo, Gandalf şi gnomii au de-a face cu un dragon, Smaug, care vrea să ardă tot ce-i stă în cale. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite