VIDEO Jennifer Lawrence: povestea uneia dintre cele mai tinere câştigătoare de Oscar

0
0
Jennifer Lawrence a fost desemnată Cea mai bună actrişă în acest an FOTO Reuters
Jennifer Lawrence a fost desemnată Cea mai bună actrişă în acest an FOTO Reuters

Jennifer Lawrence, cunoscută publicului român în special pentru rolul Katniss Everdeen din „The Hunger Games“/„Jocurile foamei“, a câştigat primul său Oscar la doar 22 de ani. Tânăra actriţă i-a impresionat pe membrii votanţi ai Academiei Americane de Film cu prestaţia din filmul „Silver Linings Playbook“, unde interpretează o femeie cu afecţiuni mintale.

Jennifer Lawrence a devenit a doua cea mai tânără interpretă care câştigă un premiu Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, motiv pentru care emoţiile au fost uriaşe. Astfel, tânăra s-a împiedicat şi a căzut atunci când a urcat pe scenă pentru a primi trofeul. Întrebată la ce s-a gândit în acel moment, Lawrence a declarat. „Mi-a venit în cap un cuvânt foarte urât, începe cu F“, a spus ea.

Actriţa, care a recunoscut că a fost foarte stresată şi emoţionată, a mărturisit că a băut un shot înainte de ceremonie.„Mă simţeam ca Steve Martin în filmul «Tatăl miresei»“, a mai spus actriţa americană. Mai mult, tot din cauza emoţiilor, Jennifer Lawrence a uitat să mănânce. „M-am trezit că sunt în maşină şi mă gândeam: mor de foame, iar show-ul durează patru ore!“, a mărturisit tânăra.

Lawrence a câştigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, unde le-a avut ca rivale pe Jessica Chastain („Zero Dark Thirty“), Quvenzhane Wallis („Beasts of the Southern Wild“), Emmanuelle Riva („Amour“) şi Naomi Watts („The Impossible“). Emmanuelle Riva (86 de ani) şi Quvenzhane Wallis (9 ami) sunt cea mai bătrână, respectivă cea mai tânără nominaliză din istorie, la această categorie.

Pelicula „Silver Linings Playbook“ spune povestea lui Patrizio Solitano jr (interpretat de Bradley Cooper), un fost profesor de liceu, care a petrecut patru ani într-un spital de boli nervoase, după ce a fost părăsit de soţia lui, Nikki. Când se întoarce acasă, el este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.

Pat o cunoaşte pe vecina lui Tiffany (Jennifer Lawrence), o tânără văduvă care a fost concediată din cauza faptului că s-a culcat cu toţi colegii de serviciu după ce moartea soţului i-a cauzat o depresie severă. Afecţiunile mintale cu care se confruntă amândoi îi apropie pe Tiffany şi Pat, care devin prieteni şi încep să aibă sentimente profunde unul faţă de altul.

Jennifer Lawrence s-a născut pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky. La vârsta de 14 ani a decis să urmeze o carieră în actorie şi şi-a convins părinţii să o ducă la New York, pentru a-şi găsi un agent, potrivit cinemagia.ro. A absolvit liceul cu doi ani mai devreme  pentru a începe o carieră în actorie. A avut roluri principale în sitcomul „The Bill Engvall Show“ şi în filme precum „The Burning Plain“, „Winter's Bone“ şi „The Hunger Games“. În urmă cu doi ani, ea a mai fost nominalizată la Oscar, pentru rolul din „Winter's Bone“.

PREMIILE OSCAR 2013: Jennifer Lawrence s-a împiedicat în timp ce se îndrepta spre scenă

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite