O rochie purtată de actriţa Vivien Leigh în filmul „Pe aripile vântului“ a fost vândută pentru 137.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rochie gri, purtată de actriţa Vivien Leigh în pelicula-cult „Pe aripile vântului/ Gone With The Wind“ (1939), a fost vândută, în cadrul unei licitaţii, pentru 137.000 de dolari, scrie contactmusic.com

Rochia, în nuanţe de gri şi negru, a făcut parte dintr-o serie de 150 de obiecte din filmul „Pe aripile vântului“, scoase la licitaţie de casa Heritage Auction.

Licitaţia a avut loc sâmbătă, 18 aprilie,  în cartierul Bererly Hills din oraşul american Los Angeles.

Potrivit Mediafax, colecţia de obiecte din lungmetrajul „Pe aripile vântului“ i-a aparţinut fostului coordonator al departamentului de machaj şi coafură al Studiourilor Universal, James Tumblin.

Tumblin a cumpărat rochia gri pentru 20 de dolari

Tumblin a început să colecţioneze costume şi obiecte de recuzită de pe platou şi din culisele filmului încă din anii 1960 şi a reuşit să creeze o colecţie de peste 300.000 de piese, potrivit reprezentanţilor Heritage Auctions, citaţi de Mediafax.

 În timpul unei vizite la Western Costume Company, el a remarcat  rochia gri, purtată de personajul actriţei  Vivien Leigh, Scarlett O'Hara, din filmul   „Pe aripile vântului“, aruncată pe jos. Tumblin a aflat că rochia urma să fie aruncată şi a negociat pentru cumpărarea ei contra sumei de 20 de dolari.

image

Rochia purtată de Vivien Leigh în filmul „Pe aripile vântului“, vândută pentru 137.000 de dolari FOTO brunchnews.com

Vivien Leigh Pe aripile vantului
Vivien Leigh Pe aripile vantului

Ce alte obiecte din filmul „Pe aripile vântului“ au fost scoase la licitaţie

Printre celelalte obiecte vândute la licitaţia de sâmbătă s-au numărat o pălărie de paie purtată de Leigh (52.500 de dolari), o pereche de pantaloni şi o jachetă purtate de personajul lui Clark Gable, Rhett Butler (55.000 de dolari), şi o bonetă purtată atât de Leigh, cât şi de Olivia De Havilland, interpreta personajului Melanie Wilkes, adjudecată pentru 30.000 de dolari.

Filmul „Pe aripile vântului“ deţine recordul de rentabilitate din toate timpurile

Lungmatrajul „Pe aripile vântului“ a fost inspirat din romanul omonim scris de Margaret Mithcell, autoare recompensată cu premul Pulitzer.

Filmul, regizat de Victor Fleming, ce prezintă aventurile personajului Scarlett O'Hara în perioada Războiului de Secesiune, a câştigat 10 premii Oscar. Hattie McDaniel, interpreta personajului Mammy, a fost primul artist afro-american nominalizat şi apoi recompensat cu premiul Oscar.

Potrivit site-ului specializat Box Office Mojo, filmul „Pe aripile vântului“ deţine recordul de rentabilitate din toate timpurile, cu venituri de 1,6 miliarde de dolari după ajustarea cu rata inflaţiei, devansând primul film din seria „Războiul stelelor“, lansat în 1977, care are venituri de 1,45 miliarde de dolari.
 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite