De joi, 15 noiembrie, zburăm pe aripile vântului, alături de celebrele personaje ale lui Margaret Mitchell

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pe aripile vântului" este una dintre acele cărți rare, care nu se uită niciodată. Cine a citit-o în adolescență s-a îndrăgostit cu siguranță de protagoniști și de culorile vii ale sudului american. Apoi a văzut superbul film cu Vivian Leigh și Clark Gable și s-a întors la carte să retrăiască din nou iubirea imposibilă dintre Scarlett O'Hara și Rhett Butler.

Acțiunea începe în 1836, înainte de izbucnirea Războiului Civil, care avea să schimbe fundamental națiunea americană și să le aducă aminte oamenilor că sunt muritori. În acele vremuri tulburi, Scarlett O'Hara, o tânără răsfățată și independentă, care nu pune preț pe convenții sociale și care știe să folosească evenimentele și oamenii în favoarea sa, învață că viața înseamnă mai mult decât bani și strălucire.

Întâlnirea ei cu nonconformistul și scandalosul Rhett Butler, un soi de paria al lumii bune, o aduce cu picioarele pe pământ și îi schimbă destinul și felul de a gândi. Schimbarea mentalității unui personaj precum Scarlett O'Hara simbolizează modificarea structurii suflete;ti a tuturor celor hotărâți să meargă în sensul istoriei propriei țări.

Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în 1937, s-a vândut în primul an de la apariţie în peste 2 milioane de exemplare, iar ecranizarea cărţii a primit 11 premii Oscar.

Primul volum al romanului „Pe aripile vântului“ de Margaret Mitchell apare împreună cu ediția de joi, 15 noiembrie, a ziarului „Adevărul Moldova“, la prețul special de numai 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite