„Lupul de pe Wall Street“, în mijlocul unui proces: un broker cere daune de 25 de milioane de dolari pentru maniera dezonorantă în care a fost portretizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Martin Scorsese şi studiourile Paramount Pictures au fost daţi în judecată de către un fost partener de afacerei al adevăratului „lup“ de pe Wall Street, pretinzând daune de 25 de milioane de dolari pentru maniera dezonorantă în care a fost portretizat în filmul nominalizat la Oscar, după cum informează TMZ.

Andrew Greene, un fost angajat al firmei Stratton Oakmont, a înaintat un proces în care susţine că pelicula lui Martin Scorsese, „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street“, îl prezintă ca pe un criminal şi consumator de droguri, lucruri departe de a fi adevărate. 

Dar, poate cel mai deranjant este faptul că regizorul „şi-a bătut joc de pierderea prematură a podoabei capilare“, scrie TMZ. 

Cu toate acestea, Greene nu neagă faptul că adevăraţii lui colegi, inclusiv personajul interpretat de Leonardo DiCaprio, Jordan Belfort, i-au dat, într-adevăr, porecla „Wigman“ (persoană cu foarte mult păr, n.r.) din cauza perucii pe care o purta.

În film, Greene apare sub numele de Nicky „Rugrat“ Koskoff – personaj interpretat de actorul P.J. Byrne - şi, la fel cum acesta susţine în plângere, peruca lui este ţinta glumelor colegilor.

Conform plângerii, Greene invocă şi faptul că anumite scene îl prezintă făcând activităţi ilegale şi lipsite de etică, precum întreţinerea de relaţii sexuale cu prostituate în faţa colegilor de la muncă, notează TMZ. 

De asemenea, Greene susţine că această caracterizare i-a deteriorat reputaţia profesională, dar şi că echipa filmului nu i-a cerut niciodată permisiunea de a-i folosi identitatea, conform TMZ. 

image

Actorul P. J. Byrne (centru) l-a portretizat pe Andrew Greene, în filmul „Lupul de pe Wall Street“ FOTO TMZ.com

Nu numai că acesta vrea daune morale în valoare de 25 de milioane de dolari din partea studiourilor Paramount Pictures şi din partea companiei de producţie a lui Martin Scorsese, dar îşi doreşte şi ca acestea să renunţe la toate copiile filmului şi să fie scos din cinematografe.

Cerinţele lui Greene sunt greu de îndeplinit, având în vedere că pelicula lui Scorsese este înscrisă în cursa pentru prestigioasele premii Oscar la cinci categorii, inclusiv Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal  (Leonardo DiCaprio) şi Cel mai bun regizor.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite