FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Căpitanul America: Războinicul iernii“, lupte corp la corp cu actorul român Sebastian Stan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii“, în care joacă şi actorul de origine română Sebastian Stan, are astăzi premiera pe marile ecrane din România.

Noul thriller de spionaj Marvel, continuarea peliculei „Căpitanul America: Primul Răzbunător“, îl are în prim-plan pe Steve Rogers/Căpitanul America care, după evenimentele din „The Avengers“ şi după ce a stat decenii îngheţat în zăpezile Arcticii, acum, se află la Washington unde încearcă să-şi contureze un rol în lumea modernă. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră, eroul încearcă să dezlege iţele până când nu este prea târziu, iar asta îl va arunca împotriva unui redutabil adversar, Războinicul iernii.

Pelicula îi are în distribuţie pe Chris Evans, Sebastian Stan, actor de origine română, născut la Constanţa şi emigrat apoi în Austria şi Statele Unite, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Anthony Mackie şi Robert Redford. Regia este semnată de Joss Whedon, Anthony Russo şi Joe Russo, iar scenariul a fost scris de Christopher Markus şi Stephen McFeely.

Dacă primul film al seriei se concentra pe reproducerea fidelă a perioadei de epocă şi a războiului prin faptul că eroul lupta alături de Bucky contra naziştilor, acum efectele speciale au fost reduse pentru a imprima realitatea cât mai fidel şi s-a pus accent pe luptele corp la corp.

Războinicul iernii“ a fost şi „taur mecanic“

Acest ultim aspect a fost, de altfel, evidenţiat într-un mod comic de Scarlett Johansson care a povestit recent cum, pentru mai multe ore, „l-a călărit ca pe un taur mecanic“ pe Sebastian Stan, cei doi fiind adversari în desfăşurarea evenimentelor din film. „Există în film o scenă cu adevărat stânjenitoare. Am un moment îngrozitor alături de săracul Sebastian Stan. Personajul meu, Văduva Neagră, are o mişcare nebunească în care îşi încleştează picioarele în jurul gâtului personajului interpretat de Sebastian. Timp de mai multe ore l-am călărit ca pe un taur mecanic“, a povestit Johansson, pentru accesshollywood.com.

image

Sebastian Stan în rolul „Războinicului iernii“ FOTO cinemagia.ro

Sebastian Stan joacă bine confuzia, nu îl portretizează pe Războinicul iernii ca pe un scelerat, prin urmare înţelegem că nu e rău până în măduva oaselor, că mai e loc de «izbăvire». E o maşină de ucis, dar şi o persoană amnezică. Gloria Sauciuc, cinemagia.ro

În ceea ce-l priveşte pe românul Sebastian Stan (30 de ani), acesta a apărut şi în prima parte a francizei, din 2011, însă acum a schimbat baricadele. Rămas fără un braţ şi cu amnezie în urma prăbuşirii suferite la finalul primului film, James „Bucky“ Barns, cel ce avea să primească numele de cod „Winters Soldier“, a fost conservat într-o stare de comă criogenică, apoi dotat cu un braţ mecanic ce-i amplifică forţa de câteva ori. Pentru luptele corp la corp, Războinicul iernii se dovedeşte a fi un adversar pe măsura lui Căpitanului America.

image

Căpitanul American (Chris Evans) FOTO cinemagia.ro

„Sebastian Stan joacă bine confuzia, nu îl portretizează pe Războinicul iernii ca pe un scelerat, prin urmare înţelegem că nu e rău până în măduva oaselor, că mai e loc de «izbăvire». Actorul român născut în Constanţa arborează un soi de mină confuză odată ce işi scoate masca Războinicului iernii. E o maşină de ucis, dar şi o persoană amnezică“, apreciază Gloria Sauciuc, de la cinemagia.ro, evoluţia actorului din film.

image

Războinicul iernii FOTO cinemagia.ro

Plin de suspans şi pătrunzător din punct de vedere politic, «Căpitanul America: Războinicul iernii» reprezintă o poartă superioară de intrare în canonul «Răzbunătorilor» şi, mai mult ca sigur, va emoţiona pasionaţii Marvel. „Rotten Tomatoes“, site agregator de recenzii

„Căpitanul America: Războinicul iernii“ a primit recenzii pozitive în cea mai mare parte a lor, criticii apreciind lipsa efectelor specile, abordarea luptelor libere şi subiectul decupat din realitate care fac din peliculă un adevărat film cu supereroi. Site-ul agregator de recenzii „Rotten Tomatoes“ a emis o rată de aprobare a filmului de 92% bazată pe nota de 7.7/10, medie a 55 de recenzii. „Plin de suspans şi pătrunzător din punct de vedere politic, «Căpitanul America: Războinicul iernii» reprezintă o poartă superioară de intrare în canonul «Răzbunătorilor» şi, mai mult ca sigur, va emoţiona pasionaţii Marvel“, evidenţiază editorii site-ului de agregare.

image

Scarlett Johansson, Văduva Neagră FOTO cinemagia.ro

Lupta corp la corp în favoarea efectelor speciale

Todd McCarthy de la „The Hollywood Reporter“ a apreciat faptul că „filmul a făcut pasul îndrăzneţ de a reduce efectele speciale la un minim relativ în favoarea revigorării plăcerii de a vedea acţiunea corp la corp, de a dezvolta destinul personajelor pentru un suspans interesant“.

„Chiar dacă a fost plin până la refuz de clişee dictate de acest gen cinematografic, în aceeaşi măsură a fost plin de linişte şi de momente de tandreţe dintre personaje care au făcut din primul film Marvel o marcă“, spune şi Scott Foudas, de la revista „Variety“.

image

Robert Redford şi Samuel L. Jackson FOTO cinemagia.ro

„Indiferent dacă se ridică sau nu la nivelul filmelor «The Avengers» sau «Iron Man», «Căpitanul America» reprezintă un alt capitol solid pentru poveştile Marvel de pe marele ecran“, crede şi Richard Roeper, de la „Chicago Sun“.

Actualitatea filmului, o poartă spre realitate

Owen Gleiberman, de la „Entertainment Weekly“, a remarcat actualitatea filmului, „care de la pelicula cu terorişti «The Dark Knight», acţiunea din «Căpitanul America» te introduce direct în ceea ce se întâmplă acum“.

În acelaşi timp, fiecare critic atenţionează privitorii să nu se ridice de pe scaune până la genericul de final în care, prin două scene distincte, Războinicul iernii are mai multe revelaţii în care se vor dezvălui noii combatanţi din următorul film al seriei.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri