FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Divergent“, filmul care o prezintă pe noua Jennifer Lawrence

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul de acţiune „Divergent“, presărat cu multe dintre ingredientele seriei „Jocurile foamei“, inclusiv o nouă Jennifer Lawrence, are astăzi premiera în cinematografele din România.

Bazat pe bestseller-ul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul „Divergent“ aduce pe marile ecrane lupta încrâncenată a unei adolescente de a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care lumea se ghidează.

Acţiunea este plasată în Chicago-ul post-apocaliptic, într-un viitor nu foarte îndepărtat în care societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior (Shailene Woodley) află că nu-i poate fi definită o singură calitate, drept urmare nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că Jeanine (Kate Winslet) urmăreşte să controleze toate facţiunile şi să distrugă toate imperfecţiunile sistemului, eliminându-i pe cei care au mai multe virtuţi şi nu pot fi dominaţi.

Din distribuţie fac parte nume precum Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz, Ansel Elgort, Maggie Q, Mekhi Phifer, Jai Courtney, Miles Teller şi Kate Winslet.

Câştigătoare a unui Premiu Oscar, actriţa Kate Winslet surprinde din nou, de data aceasta cu un rol negativ. Obişnuită cu personajele inspirate din cărţi, actriţa s-a declarat extrem de entuziasmată de rolul din Divergent.

Kate Winslet, în rolul Jeanine Matthews, personajul negativ din „Divergent“ FOTO Ascot Elite

image

„Romanul este extrem de bun, iar filmul îi urmează îndeaproape linia, ceea ce nu se întâmplă foarte des în cazul ecranizărilor. Cel mai mult mi-a plăcut felul în care a fost abordată ideea că oamenii îşi doresc să aibă un scop, să conteze pentru cineva şi să aparţină unui grup… indiferent că este vorba despre familie, religie sau prieteni. Oricum ar fi, toţi vrem să ne găsim un rost în viaţă. Despre asta este vorba şi în film. Dacă nu faci parte dintr-o facţiune, nu exişti“.

Neil Burger, regizorul peliculei, a declarat, în cadrul premierei din Los Angeles, că Winslet este „cea mai bună actriţă din generaţia ei“, acesta fiind impresionat de profesionalismul de care a dat dovadă pe platourile de filmare, unde şi-a făcut singură aproape toate cascadoriile chiar dacă era însărcinată.

Shailene Woodley dă viaţă eroinei Tris Prior, în „Divergent“ FOTO Ascot Elite

image

Cât despre Shailene Woodley, cea care îi dă viaţă eroinei Tris Prior, publicaţia „The Hollywood Reporter“ a numit-o „noua Jennifer Lawrence“ datorită talentului actoricesc şi al felului natural de a fi atât pe marile ecrane, cât şi dincolo de ele.

Tânăra actriţă în vârstă de 22 de ani a declarat, pentru „The Hollywood Reporter“, că s-a regăsit în personajul interpretat în franciza „Divergent“.

„Mă confund cu ea pentru că sunt o luptătoare. În plus, am fost crescută de doi părinţi psihologi, deci empatia, altruismul şi compasiunea mi-au fost insuflate de la vârsta de doi ani. Cred că avem în comun intersecţia dintre a fi curajos, luptător şi a fi moale şi blând“.

„Divergent“ a primit recenzii mixte, dacă unii critici laudă jocul actoricesc de excepţie, alţii sunt de părere că filmul nu iese din tiparul celorlalte, fiind asemuit cu seria „Jocurile foamei“.

   

Michael O’Sullivan, de la „Washington Post“, face parte din prima categorie, fiind de părere că este o raritate ca un film să fie la fel de bun ca şi cartea pe care se bazează şi este de-a dreptul neobişnuit ca filmul să fie mai bun decât cartea

„În carte s-a risipit multă cerneală pentru a explora povestea de dragoste dintre Tris şi Four. Chiar dacă acea relaţie nu a fost folosită pentru a defini tânăra eroină, pare că sexualitatea joacă un rol important în călătoria ei. Nu este nimic rău în acest lucru, dar filmul serveşte o versiune mult mai deplină a tinerei Tris. Este fascinantă pentru ceea ce face, nu doar pentru persoana pe care o place“, scrie O’Sullivan.

Shailene Woodley, alături de Theo James, în „Divergent“

image

Jocelyn Noveck, de la „Huffington Post“, consideră că este inevitabilă comparaţia cu „Jocurile foamei“ şi spune că nu este deloc surprinzător că Shailene Woodly oferă „o doză crucială de umilinţă, sensibilitate şi inteligenţă personajului“ şi apreciază chimia dintre protagonişti.

„Ceea ce este surprinzător este faptul că, în ciuda acestor elemente promiţătoare, Divergent este în cele din urmă destul de fragil. Pentru un film bazat pe ideea de a fi diferit, Divergent nu diferă foarte mult de acest tip de filme de acţiune“, mai scrie Noveck.

Criticii de la „The Chicago Tribune“ susţin că James „este cel mai bun lucru“ în film, iar despre Woodley spun că are toate calităţile unei eroine. „Shailene Woodley, care a fost excelentă în The Descendants şi The Dpectacular Now, unde a jucat cea mai rea, repspectiv cea mai frumoasă femeie de pe această planetă, dispune de tot arsenalul pentru a da viaţă unui astfel de personaj“.

„Shailene Woodly este de-a dreptul minunată, dar filmul este o muncă istovitoare fără sfârşit“, titrează „The Guardian“, criticul Tom Shone fiind de părere că, la fel ca şi „Jocurile foamei“, este prea lung şi slab reprezentat.

   

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite