FOTO VIDEO Globul de Aur 2014: „12 ani de sclavie“ şi „Ţeapă în stil american“, cele mai bune filme

0

„12 ani de sclavie/12 Years a Slave“ (dramă) şi „Ţeapă în stil american/ American Hustle“ (comedie) au fost filmele premiante ale celei de-a 71-a ediţii a galei Globul de Aur. Cei mai buni actori într-un film de comedie au fost desemnaţi Leonardo DiCaprio şi Amy Adams.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur a marcat startul sezonului anual al marilor premii hollywoodiene şi a dat câteva indicii cu privire la posibilele nume ce vor intra în cursa pentru prestigioasele premii Oscar. 

Drama „12 ani de sclavie“, în regia lui Steve McQueen, şi thrillerul cu accente comice „Ţeapă în stil american“, al lui David O. Russell, au pornit în cursă cu şanse egale: câte şapte nominalizări fiecare.

Chiar dacă „12 ani de sclavie“ a ocupat locul fruntaş la una dintre cele mai importante categorii, Cel mai bun film - dramă, „Ţeapă în stil american“ a fost fără îndoială „vedeta serii“, reuşind să traducă în victorie trei din cele şapte nominalizări. 

   

Comedia s-a bucurat de o distribuţie de excepţie, Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams şi Jennifer Lawrence,cele două actriţe fiind recompensate cu premiul pentru Cea mai bună actriţă de comedie, respectiv Cea mai bună actriţă într-un rol secundar

Jennifer Lawrence a mărturisit că este copleşită de toate privirile îndreptate asupra ei: „Într-un fel mi se pare incredibil, cu adevărat incredibil. Încă nu-mi vine să cred. Este o onoare imensă. Este pur şi simplu uimitor“. 

Tânăra actriţă, care a mai colaborat cu regizorul David O. Russell la filmul care i-a adus prestigioasa statuetă Oscar, „Silver Linings Playbook“, a declarat că ideea de a lucra din nou cu el i-a stârnit interesul pentru „American Hustle“. 

   

„Chiar înainte de a citi scenariul, am ştiut că vreau să joc acel rol. Apoi am citit scenariul şi m-am îndrăgostit de Rosalyn (personajul interpretat, n.r.). Ea se afla într-o continuă evoluţie, ceea ce mi s-a părut foarte interesant“, a explicat actriţa.

Distincţiile au fost oferite de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood.

Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin a revenit în acest an producţiei italiene „The Great Beauty” („La grande bellezza“).

Aşa cum era de aşteptat, pelicula „Lupul de pe Wall Street/The Wolf of Wall Street“ i-a adus starului Leonardo DiCaprio premiul la categoria Cel mai bun actor de comedie. Alegerea nu a fost deloc o surpriză, dacă ţinem cont de părerea unanimă a criticilor: Di Caprio a jucat rolul vieţii lui. 

   

„Mă bucur că Scorsese are acest stil punk rock, că este încă plin de viaţă la cei 71 de ani pe care îi are. Nu mai este nimeni ca el“, a spus DiCaprio, care a recunoscut că este de două ori mai mândru de reuşita lui pentru că a fost un proiect în care a investit multă pasiune.

„Am petrecut foarte mult timp cu Jordan Belfort (personajul interpretat, n.r.) şi i-am citit romanul. Am fost obsedat de această poveste încă din 2008. Acest nivel de hedonism, această lume trebuia să fie portretizată în mod autentic pe marile ecrane. A devenit o obsesie de-a mea“, a mai spus actorul. 

Deşi a fost considerat favorit pentru categoria Cel mai bun film - dramă, thirllerul SF „Gravity“ a fost recompensat doar cu premiul pentru Cel mai bun regizor, Alfonso Cuaron.

   

„Acest premiu se datorează sutelor de oameni care au făcut acest film posibil şi accentului meu, din cauza căruia actorii au sfârşit prin a face ceea ce credeau că am yis şi nu ceea ce am zis, de fapt“, a glumit regizorul mexican.

De asemenea, cineastul a împărtăşit audienţei o poveste amuzantă din timpul filmărilor, care a avut-o în prim-plan pe protagonista SF-ului, Sandra Bullock.

„Sunt sigur că mulţi dintre membrii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood vor fi de acord cu această idee. Sandra, tu eşti una dintre cele mai extraordinare colege de platou. Vreau să-ţi mulţumesc pentru că nu ai renunţat atunci când ai crezut că ţi-am spus «Sandra, o să-ţi dau herpes», când, de fapt, ţi-am zis «Sandra, o să-ţi dau o cască» (Sandra, I'm going to give you herpes/ Sandra, I'm going to give you an earpice, n.r.)“.

Lista completă a câştigătorilor Globurilor de Aur 2014:

Cinema

Cel mai bun film - dramă: „12 Years a Slave“ (regia: Steve McQueen)

Cel mai bun film de comedie sau musical: „American Hustle“

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Gravity“)

Cea mai bună actriţă într-un film - comedie: Amy Adams („American Hustle“)

Cea mai bună actriţă într-un film - dramă: Cate Blanchett („Blue Jasmine“)

Cel mai bun actor într-un film de comedie sau musical: Leonardo DiCaprio („The Wolf of Wall Street“)

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club“)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Jennifer Lawrence („American Hustle“)

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Jared Leto („Dallas Buyers Club“)

Cel mai bun scenariu: Spike Jonze („Her“)

Cel mai bun film de animaţie: „Frozen“

Cel mai bun film străin: „The Great Beauty“ („La grande bellezza“)

Cea mai bună coloană sonoră: Alex Ebert („All Is Lost“)

Cel mai bun cântec original: U2 - „Ordinary Love“ („Mandela: Long Walk to Freedom“)

 Televiziune

Cel mai bun serial de comedie: „Brooklyn Nine-Nine“

Cel mai bun serial dramatic de televiziune: „Breaking Bad“

Cel mai bun film de televiziune: „Behind the Candelabra“

Cea mai bună actriţă în rol principal, într-un serial de televiziune - comedie: Amy Poehler („Parks and Recreation“)

Cea mai bună actriţă în rol principal, într-un serial de televiziune - dramă: Robin Wright („House of Cards“)

Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Elisabeth Moss („Top of the Lake“)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Andy Samberg („Brooklyn Nine-Nine“)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial - dramă: Bryan Cranston („Breaking Bad“)

Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Michael Douglas („Behind the Candelabra“)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jacqueline Bisset („Dancing on the Edge“)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jon Voight („Ray Donovan“)

Premiul pentru întreaga carieră (Cecil B. deMille Award): Woody Allen


Citeşte şi:

FOTO Bine sau prost îmbrăcate la Globurile de Aur 2014

Rochiile decupate, cu decolteuri generoase şi fără bretele au fost preferatele artistelor, pe covorul roşu, la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, gala Globurilor de Aur.

FOTO Globul de Aur 2014: o ceremonie presărată cu momente emoţionante, dar şi stânjenitoare

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur a fost presărată cu momente frumoase, care au stârnit aplauze şi hohote de râs în rândul publicului, dar şi cu momente stânjenitoare, după cum informează publicaţia „The Hollywood Reporter“.

Inundaţie pe covorul roşu la gala Globul de Aur 2014

Un dispozitiv de protecţie contra incendiilor a inundat, duminică după-amiază, covorul roşu pe care urmau să defileze vedetele participante la cea de-a 71-a ediţie a galei Globul de Aur.

Leonardo DiCaprio, „taxat“ la Globul de Aur pentru „dependenţa“ sa de modele

Ceremonia Globul de Aur 2014 nu a fost lipsită de momente şi replici amuzante, iar prezentatoarele galei, actriţele Tina Fey şi Amy Poehler, au avut o contribuţie importantă. Căci cine altcineva în afară de Tina Fey (vedeta serialului „30 Rock“ – n.r.), ar fi putut face glume despre Leonardo DiCaprio şi vaginul uui topmodel?

VIDEO La Globul de Aur 2014 a debutat trailerul „Muppets Most Wanted“ în care e descris perfect comentatorul de pe Internet

Globurile de aur din 2014 au fost decernate, dar dincolo de eveniment în sine, producătorii „Muppets Most Wanted“ au avut poate cea mai bună idee prin care să-şi promoveze filmul. Au creat un trailer în care creează profilul comentatorului de pe Internet: e belicos, ignorant şi agramat.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite