Filmul „Mad Max: Fury Road“, marele învingător la gala London Film Critics’ Circle 2016 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „Mad Max: Drumul Furiei/ Mad Max: Fury Road“, regizat de George Miller, a fost marele învingător la cea de-a 36-a gală a premiilor decernate de asociaţia britanică London Critics’ Circle, organizată duminică seară, în capitala Marii Britanii, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Lungmetrajul „Mad Max: Fury Road“ a fost desemnat cel mai bun film al anului, iar cineastul George Miller, autorul peliculei, s-a impus la categoria „cel mai bun regizor“.

De asemenea, actorul principal din acest film, Tom Hardy, a triumfat la categoria „actorul britanic/irlandez al anului“ pentru întreaga sa activitate din 2015, ce a inclus şi rolurile din alte două filme apreciate de critici şi de public - „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ şi „Gangsteri de legendă/ Legend“.

Filmul „45 years“, regizat de Andrew Haigh, a fost celălalt mare câştigător al galei London Film Critics' Circle: pelicula s-a impus la categoria „filmul britanic/ irlandez al anului“, iar protagoniştii ei, Charlotte Rampling şi Tom Courtenay au fost desemnaţi cea mai bună actriţă, respectiv cel mai bun actor.

Mark Rylance şi Kate Winslet s-au impus în categoriile aferente rolurilor secundare, graţie interpretărilor lor din filmele „Bridge of Spies“, respectiv „Steve Jobs“.

Saoirse Ronan a fost desemnată actriţa britanică/ irlandeză a anului, pentru rolul din pelicula „Brooklyn“.

La categoria „cel mai bun film străin“ s-a impus pelicula „The Look of Silence“, în categoria dedicată documentarelor a triumfat producţia „Amy“, iar premiul pentru scenariu a fost câştigat de Tom McCarthy şi Josh Singer, pentru filmul „Spotlight“.

Cineastul Kenneth Branagh a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga activitate - Dilys Powell Award fo Excellence in Film.

Cea de-a 36-a gală a premiilor London Critics’ Circle a avut loc, duminică seară, la May Fair Hotel din Londra.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite