Cele mai bune filme din 2015 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ prezintă, la final de 2015, filmele care au marcat industria cinematografică, potrivit site-ului de specialitate IMDb. În topul celor mai bune filme din 2015 se află, printre altele, „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron“, „Sicario: Asasinul“, „Mad Max: Drumul furiei“ şi „Întors pe dos“.

Site-ul IMDb a întocmit topul celor mai bune filme ale anului 2015. Site-ul a luat în considerare rating-urile primite în 2015 de către utilizatorii săi, pentru filmele lansate în acest an, apoi le-a clasat în funcţie de rezultate. Supereroii şi poveştile fantastice domină topul celor mai bune filme din 2015, printre acestea strecurându-se şi poveşti reale transpuse pe marele ecran şi care au făcut deliciul spectatorilor. Mult aşteptatul film „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei“ nu a prins topul IMDB, dată fiind data de lansare târzie. În continuare, topul celor mai bune filme din 2015, potrivit site-ului IMDb.

10.„Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron“

Doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark (Robert Downey Jr) îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări. Iron Man, Căpitanul America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Văduva Neagră (Scarlett Johansson) şi Hulk (Mark Ruffalo) vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot, în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită distrugătoare radiaţii şi unde electromagnetice.

9.„Ant-Man/ Omul-Furnică“

Înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, escrocul Scott Lang (Paul Rudd) se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym (Michael Douglas), pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man. În ciuda obstacolelor numeroase şi aproape imposibil de depăşit, Pym şi Lang trebuie să născocească şi să ducă la îndeplinire un plan de succesul căruia depinde viitorul întregii omeniri.

8.„Ex Machina“

Caleb (Domhnall Gleeson), un programator de 24 de ani angajat al celei mai mai companii de IT, câştigă o competiţie internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan (Oscar Isaac), şeful extrem de retras al companiei, la reşedinţa lui izolată din munţi. Dar, când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacţioneze cu prima inteligenţă artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot. Experimentul pe care îl va trăi Caleb se va transforma într-o bătălie psihologică sumbră, cu întorsători de situaţie care îl vor pune în faţa unei alegeri extrem dificilă: maşina sau omul?

7.„Kingsman: The Secret Service/ Kingsman: Serviciul secret“

Bazat pe renumita revistă de benzi desenate şi regizat de Matthew Vaughn („Kick-Ass“, „X-Men First Class“), „Kingsman: Serviciul Secret“ este povestea unei organizaţii de spionaj supersecrete care recrutează un puşti de pe străzi, nerafinat, dar promiţător, pentru a face parte dintr-un program de instruire ultra-competitiv, exact în momentul când un geniu nebun al tehnologiei lansează o ameninţare globală.

6.„Me and Earl and the Dying Girl“

Greg, un licean excentric (Thomas Mann), îşi propune să îşi petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie şi făcând parodii cam neruşinate la filmele clasice ale cinematografului, care capătă nume precum A Sockwork Orange, Senior Citizen Cane, alături de prietenul său Earl (RJ Cutler). Toate astea se întâmplă atât timp cât mama sa (Connie Britton) îi pune în vedere să se împrietenească cu o colegă de clasă (Olivia Cooke) diagnosticată cu leucemie. Ceea ce pare un etern film pe tema tinerilor grav bolnavi, precum The Fault in Our Stars, devine, în mâna regizorului Alejandro Gomez-Rejon, după un scenariu de Jess Andrews, care şi-a adaptat propriul roman, o poveste amuzantă şi emoţionantă despre o prietenie care se naşte şi despre adolescenţi care se luptă cu circumstanţe necontrolabile şi insondabile.

5.„Sicario/ Sicario: Asasinul“

În Mexic, „sicario“ înseamnă asasin plătit. La graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, legea nu există, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale (Josh Brolin, Benicio Del Toro). Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizaţii criminale. Benicio Del Toro este principalul colaborator în misiunea condusă de FBI la graniţă, iar trecutul întunecat al acestuia o va face pe Kate să pună la îndoială tot ce ştia pentru a supravieţui.

4.„Straight Outta Compton“

Producţia biografică Straight Outta Compton descrie ascensiunea trupei de hip hop N.W.A. din California - alcătuită din nume ajunse celebre, precum Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E şi MC Ren - şi succesul fulminant al acesteia în industria muzicală. Trupa a marcat începutul unei noi ere a gangsta rap-ului, cu modificări inovatoare la nivelul producţiei şi versurilor, ce conţineau critici la adresa societăţii şi a conducerii.

3.„The Martian/ Marţianul“

În timpul unei misiuni pe Marte cu echipaj uman, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maxim ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a râmâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de mile distanţă, NASA şi echipa internaţională de oameni de ştiinţă caută neîncetat soluţia prin care să îl aducă pe „marţian“ acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

2.„Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul furiei“

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu işi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie.

În „Mad Max: Drumul Furiei”, cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley.

1.„Inside Out/ Întors pe dos“

Viaţa lui Riley (Kaitlyn Dias), o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor complet depăşiţi de situaţie ai fetiţei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.

BONUS

Star Wars: The Force Awakens/ Războiul Stelelor: Trezirea Forţei“

Acţiunea din sequel are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică şi o nouă răfuială între Imperiu şi forţele Rezistenţei, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader.

De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega), care vor găsi un ţel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forţei“ din titlul filmului e un comentariu direct la evoluţia celor doi protagonişti.

Roboţelul BB-8, Chewbacca şi prinţesa Leia, interpretată de aceeaşi Carrie Fisher, îşi au propriul rol în evoluţia evenimentelor.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite