Filmul documentar despre „The Wall“, turneul legendarului Roger Waters, va fi lansat în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Waters a concertat la Bucureşti pe 28 august 2013 FOTO Eduard Enea
Roger Waters a concertat la Bucureşti pe 28 august 2013 FOTO Eduard Enea

Ultimul turneu al fostului lider Pink Floyd va fi ecranizat sub forma unui film documentar ce va avea premiera în septembrie, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto va lansa luna viitoare, în premieră, filmul documentar „Roger Waters: The Wall“. Cu 219 concerte şi câştiguri de peste 460 de milioane de dolari, „The Wall“ este considerat unul dintre cele mai de succes turnee din toate timpurile.

Potrivit „Rolling Stone“, drepturile de autor le revin celebrului muzician, în vârstă de 70 de ani, şi directorului de creaţie al turneului, Sean Evans.

Sinopsisul promite „o experienţă viscerală, precum şi o detaliere a mesajelor principale, despre război şi pierdere, transmise de Waters prin intermediul spectacolelor sale.“ Toate cele 219 concerte cuprinse în turneu s-au desfăşrat concomitent cu o serie de efecte vizuale, ce reflectau războaiele în curs de desfăşurare sau care s-au petrecut recent.

„Profund afectat de pierderea tatălui şi a bunicului său în cele două mari conflicte ale lumii, Roger Waters a creat o pledoarie pentru a dărâma zidurile care duc la neîneţelegere şi războaie. Acest film îi va permite lui Roger să exploreze semnificaţia pe care «The Wall» o are pentru el, în timp ce se dezlănţuie în faţa a zeci de mii de fani şi vizitează locuri ce rezonează cu aniversarea celor 100 de la Primul Război Mondial“, a declarat directorul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, Piers Handling, citat de „Rolling Stone“.

„Nu pot face ceva mai bun ca acest turneu“, a mărturisit Roger Waters, pentru „Rolling Stone“, în noiembrie, anul trecut. „În primul rând, trebuie să accepţi că nu o să trăiesc pentru totdeauna. Trebuie să accepţi asta dacă faci un lucru extraordinar, precum «The Wall». Cel mai greu lucru din lume este să găseşti ceva de făcut, iar faptul că ajungi să faci acel lucru este, în sine, o recompensă“, a completat legendarul muzician.

În prezent, Roger Waters este ocupat cu înregistrările pentru primul lui album solo după mai bine de 20 de ani de la lansarea discului „Amuse to Death“ (1992). Potrivit declaraţiilor făcute de artist la sfârşitul anului trecut, noul material discografic va conţine şi un dialog teatral între „un bătrân şi un tânăr care încearcă să-şi dea seama ce-i face să omoare copii“.

Turneul „The Wall“, început în 2010 şi încheiat în 2013, l-a adus pe Roger Waters la Bucureşti anul trecut, pe 28 august.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite