Pink Floyd va lansa un nou album, după 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendara trupă britanică de rock Pink Floyd va lansa primul album din ultimii 20 de ani. Noul material discografic se va numi „The Endless River“ şi are la bază melodiile înregistrate în 1994, anul în care formaţia a lansat ultimul album de studio, „The Division Bell“, scrie „Time“.

Noul album va fi lansat cândva în luna octombrie a acestui an, iar vestea a fost dată de Polly Samson, soţia chitaristului şi solistului David Gilmour.

„Apropo, albumul trupei Pink Floyd, ce se va lansa în octombrie, se numeşte «The Endless River». Bazat pe înregistrările din 1994, este cântecul de adio al lui Rick Wright (clăparul trupei a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani - n.r.) şi este foarte frumos“, a scris Polly Samson pe contul de Twitter.

De asemenea, Druga McBroom-Hudson, vocalista care a însoţit formaţia în turneele din anii '80 şi '90, a fost următoarea care a confirmat existenţa albumului, postând pe Facebook o fotografie din timpul înregistrărilor.

Înregistrarea a început în timpul sesiunilor «The Division Bell» (şi, da, este proiectul care s-a intitulat iniţial «The Big Spliff» şi despre care a vorbit Nick Mason). Acesta este motivul pentru care vor fi incluse şi piese ale lui Richard Wright. Dar David Gilmour şi Nick Mason s-au implicat şi au făcut multe lucruri de atunci“, a scris McBroom-Hudson pe Facebook.

Deocamdată nu se ştie dacă Roger Waters este implicat în acest proiect în vreun fel, dar artistul lucrează la rândul lui la un album solo. Totodată, Gilmour plănuieşte să-şi lanseze un nou album solo, primul de la cel din 2006.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon“ (1973), „Wish You Were Here“ (1975), „Animals“ (1977) şi „The Wall“ (1979).

MuzicăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite