Roger Waters: album rock nou, după mai bine de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 70 de ani, Waters îşi surprinde fanii cu proiecte noi. FOTO Eduard Enea/ Adevărul
La 70 de ani, Waters îşi surprinde fanii cu proiecte noi. FOTO Eduard Enea/ Adevărul

Co-fondatorul trupei Pink Floyd a înregistrat deja un demo al primului volum cu piese rock noi, după albumul „Amused to Death“, de la începutul anilor '90. Fiindcă tocmai a încheiat turneul „The Wall“, ce a ajuns şi la Bucureşti şi s-a tradus prin 219 concerte susţinute de-a lungul a trei ani, artistul în vârstă de 70 de ani spune că din pricina efortului nu se mai gândeşte la un alt tur de forţă.

După ce în septembrie a finalizat turneul „The Wall“, prin care a străbătut lumea în lung şi-n lat, din Canada în Rusia, Grecia, Suedia şi Chile, Roger Waters se pregăteşte de o altă performanţă. Artistul a înregistrat un demo de 55 de minute pentru albumul rock cu piese noi pe care-l va lansa după o pauză de 21 de ani de la ultimul material discografic de acest tip, „Amused to Death“ (1992). „Conţine melodii şi teatru. Nu vreau să spun prea multe, dar este conceput ca un material radiofonic, despre două personaje, un bărbat bătrân şi unul tânăr“, a zis Roger Waters, pentru rollingstone.com.

Waters, însă, nu mai plănuieşte un turneu, din cauza eforturilor depuse la show-urile gigantice. „Mă retrag puţin după ce am închis turneul «The Wall». E uşurător gândul că nu trebuie să ieşi şi să faci asta în fiecare seară, dar a fost o echipă grozavă. Eram 180 de oameni împreună, zilnic, ceea ce a fost foarte emoţionant, în fiecare seară“, a recunoscut artistul care în 2005 şi-a lansat opera în trei acte intitulată "Ça Ira".

Concert Roger Waters FOTO Eduard Enea

Turneul a cuprins 219 spectacole globale şi a avut încasări de peste 458 de milioane de dolari. „Nu am cum să mai egalez turneul. În primul rând, trebuie să accepţi faptul că nu vei trăi pentru totdeauna. Am 70 de ani. Trebuie să accepţi asta atunci când face ceva grandios precum a fost turneul“, a analizat Waters.

În ciuda miliardelor de fani întâlniţi şi a sutelor de scene pe care a concertat, veteranul de la Pink Floyd a recunoscut că auditoriul din Istanbul a rămas preferatul său. „Acolo e cel mai zgomotos public. Îmi amintesc că stăteam cu echipa în spatele Zidului, în timpul piesei «Hey You», astfel încât nimeni nu ne putea vedea. Am început să ne uităm unii la alţi, întrebându-ne de unde vine zgomotul ăla, în timp ce ei cântau «Don't give in without a fight». Ne-am simţit ca şi cum scena s-ar fi desprins, cu toate că nu era nicio scenă“, şi-a amintit Waters.

roger waters foto eduard enea

Artistul a concertat în Piaţa Constituţiei în seara din 28 august, pentru mai bine de 50.000 de spectatori, în repertoriu fiind incluse melodiile „Another Brick in the Wall“, „The Thin Ice“ şi „Goodby Blue Sky“. Prezenţi la eveniment, jurnaliştii de la Adevărul şi-au exprimat emoţiile în scris, după finalizarea concertului.

Concert Roger Waters FOTO Eduard Enea
Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite