Descărcările ilegale ale dramei „12 ani de sclavie“ s-au triplat, la doar o zi după ce a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descărcările ilegale ale dramei istorice „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“ au crescut considerabil luni, la doar o zi după ce pelicula a fost recompensată cu premiul Oscar la categoria Cel mai bun film, relatează entertainment.time.com.

TorrentFreak a raportat marţi că numărul utilizatorilor care au distribuit filmul pe BitTorrent, un serviciu care permite descărcarea rapidă de fişiere, a crescut de trei ori faţă de zilele de dinaintea celei de-a 86-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film, rezultând astfel peste 100.000 de descărcări ilegale. 

Creşterea pirateriei este de multe ori preţul pe care câştigătorii Oscarului trebuie să-l plătească pentru succesul lor, mai scrie entertainment.time.com.

De asemenea, filmul „Misiuni periculoase/ The Hurt Locker“, care a câştigat prestigioasa statuetă în 2008, a cunoscut o creştere vertiginoasă a numărului de downloadări ilegale, fapt ce i-a determinat pe producătorii peliculei să dea în judecată peste 25.000 de persoane care s-au dovedit că descărcaseră în mod ilegal filmul. 

Din 3 martie, „12 ani de sclavie“ a avut încasări de peste 140 de milioane de dolari la nivel intern şi internaţional, potrivit Box Office Mojo, notează entertainment.time.com. 

În timp ce pirateria este, fără îndoială, un motiv de îngrijorare pentru producători, câştigătorii Oscarului, dar şi nominalizaţii, au generat o creştere considerabilă la box office, potrivit CNET. 

Pe aceeaşi temă:

OSCAR 2014: Drama „12 ani de sclavie“, marele câştigător. „Gravity“, cel mai premiat film. Matthew McConaughey şi Cate Blanchett, cei mai buni actori  Drama istorică „12 ani de sclavie“ a fost recompensată cu premiul Oscar pentru Cel mai bun film, în timp ce thrillerul SF „Gravity: Misiune în spaţiu“ a tradus în victorii şase dintre cele zece nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun regizor. Matthew McConaughey şi Cate Blanchett au fost desemnaţi Cei mai buni actori pentru rolurile din „Dallas Buyers Club“, respectiv „Blue Jasmine“.

Lupita Nyong'o: cine este tânăra de culoare care a primit Oscarul pentru primul ei rol dintr-un film de lungmetraj

Lupita Nyong'o a reuşit să traducă prima sa nominalizare într-o victorie, câştigând astfel primul premiu Oscar din cariera sa pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. Artista i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film cu prestaţia din drama „12 ani de sclavie“, unde joacă rolul sclavei Patsey, primul rol dintr-un film de lungmetraj din carieră.

OSCAR 2014 Cel mai bun actor, Matthew McConaughey: de la tipul „cald şi fermecător“ din comedii romantice, la texanul „cruciat“ premiat cu Oscar Matthew McConaughey a fost trecut cu vedere mai bine de un deceniu din cauza rolurilor „siropoase“ care ajunseseră să-l definească. „În regulă. În regulă. În regulă/ All right. All right. All right“, dar industria i-a recompensat talentul cu un premiu Oscar pentru rolul din drama despre SIDA „Dallas Buyers Club“.

„Săracul“ Leo: va câştiga vreodată Oscarul? Cea de-a 86-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film a marcat 20 de ani de la prima nominalizare a lui Leonardo DiCaprio şi, de asemenea, a fost cea de-a patra ceremonie când actorul nu a fost recompensat cu un Oscar.

FOTO OSCAR 2014 Extravaganţă şi stil pe covorul roşu Lista celor mai bine îmbrăcate vedete Gala Oscar nu mai este de mult doar un simplu spectacol care premiază performanţa în domeniul filmului, ci un eveniment plin de eleganţă, extravaganţă şi culoare. Cu mult timp înainte de ceremonie, celebrităţile, stiliştii lor şi marile case de modă „complotează“ pentru ca apariţiile pe covorul roşu să fie perfecte.

OSCAR 2014 Cele mai frumoase replici spuse în spatele scenei: „Mi-ar plăcea să scriu scenarii pe plaja din Hawaii, dar o fac în parcarea de la şcoala copiilor mei“ Cea de-a 86-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film şi-a desemnat câştigătorii într-o ceremonie strălucitoare ce a avut loc pe 2 martie, în Los Angeles. Gala a fost una presărată cu momente frumoase, discursuri emoţionante şi ironii din partea gazdei evenimentului, Ellen DeGeneres. Dar cele mai amuzante comentarii ale actorilor au fost cele din spatele scenei, cele care nu s-au auzit la televizor.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite