OSCAR 2014 Cele mai frumoase replici spuse în spatele scenei: „Mi-ar plăcea să scriu scenarii pe plaja din Hawaii, dar o fac în parcarea de la şcoala copiilor mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 86-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film şi-a desemnat câştigătorii într-o ceremonie strălucitoare ce a avut loc pe 2 martie, în Los Angeles. Gala a fost una presărată cu momente frumoase, discursuri emoţionante şi ironii din partea gazdei evenimentului, Ellen DeGeneres. Dar cele mai amuzante comentarii ale actorilor au fost cele din spatele scenei, cele care nu s-au auzit la televizor.

Fiecare câştigător a fost condus într-o cameră plină cu jurnalişti, iar cei ai publicaţiei „Huffington Post“ au întocmit o listă a celor mai bune declaraţii. 

   

Lupita Nyong’o, Cea mai bună actriţă în rol secundar („12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“)

 • Sunt pentru prima dată aici şi mă simt ca Willy Wonka în fabrica de ciocolată (aluzie la filmul „Willy Wonka şi fabrica de ciocolată/ Willy Wonka and The Chocolate Factory“)
 • Nu pare real până nu îţi auzi numele rostit de Cristoph Waltz (cel care i-a înmânat statueta, n.r.). Şi este uimitor, dar sunt atât de fericită să ţin în mână acest om de aur.
image

Lupita Nyong'o a câştigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din drama istorică „12 ani de sclavie“ FOTO huffingtonpost.com

 • Ceea ce am învăţat de la mine este că nu trebuie să fiu altcineva. Să fiu eu este suficient de bine. 
 • La sfârşitul zile, simt că acţiunile mele sunt mult mai importante decât faima mea.

Matthew McConaughey, Cel mai bun actor în rol principal („Dallas Buyers Club“)

image

Matthew McConaughey a câştigat Oscarul la categoria Cel mai bun actor, pentru rolul din drama despre HIV „Dallas Buyers Club“ FOTO huffingtonpost.com

 • Despre serialul „True Detective“: Pur şi simplu am făcut rolul. Am citit scenariul în întregime şi nu ştiu ce naiba s-a întâmplat.
 • „McConnasiance“. Cineva mi-a spus aşa la Festivalul de Film Sundance. Am fost ceva de genul „Stai puţin, derulează, ce ai spus?“. Nu ştiu ce înseamnă, dar sună bine.

Brad Pitt, producător şi actor în drama „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“, recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film

image

Brad Pitt a jucat şi a fost producătorul filmul „12 ani de sclavie“ FOTO huffingtonpost.com

 • A trebuit să curăţ rahatul câinelui astăzi. Din dormitorul meu. 
 • Steve (regizorul Steve McQueen, n.r.) este partenerul meu în această seară. Dar da, jumătatea mea mai bună (Angelina Jolie, n.r) este, de asemenea, aici. Toţi vom ieşi în oraş şi ne vom distra. Vom fi împreună şi ne vom iubi unii pe ceilalţi. 
 • La sfârşitul zilei, sperăm că acest film va rămâne un memento blând al faptului că toţi suntem egali. Toţi ne dorim demnitate. Libertatea altuia este la fel de importantă ca şi a noastră. 

Cate Blanchett, Cea mai bună actriţă în rol principal („Blue Jasmine“)

image

Cate Blanchett a câştigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă, pentru rolul din drama „Blue Jasmine“ FOTO huffingtonpost.com

 • Probabil îmi voi pune pijamalele sau voi dansa. Dar cred că este destul de uşor să dansezi în pijamale, deci cred că asta voi face în final. 
 • Mi-am sunat copiii. Cel mai mic nu mai vomită, ceea ce este foarte bine.

Jared Leto, Cel mai bun actor în rol secundar („Dallas Buyers Club“)

image

Jared Leto a câştigat Oscarul la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea transsexualului seropozitiv din „Dallas Buyers Club“ FOTO huffingtonpost.com

 • Actorul a oferit statueta tuturor celor prezenţi în încăpere: Vrea cineva să vadă dacă-i vine mărimea? Daţi-l mai departe, dar dacă aveţi gripă porcină, nu-l atingeţi.
 • Priveşti în jos şi îi vezi pe Meryl (Meryl Streep, n.r.)şi pe Leo (Leonardo DiCaprio, n.r.). La un moment dat mi-am dat seama că vorbesc uitându-mă la Robert De Niro, de parcă întregul public nu era destul de intimidant. Aşa că mi-am mutat privirea către mama mea.
 • Voi sărbători până în zori de zi. Credeţi-mă. Priviţi-mă în ochi. Locuiesc doar la un kilometru depărtare, aşa că dacă este cineva care vrea să înnopteze. 

Steve McQueen, regizor şi producător al filmului „12 ani de sclavie“ premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film

image

Steve McQueen a devenit primul regizor de culoare a cărei peliculă primeşte Oscarul pentru Cel mai bun film FOTO huffingtonpost.com

 • Personajele de fundal sunt acum în prim-plan. Ele sunt recunoscute şi apreciate. Oamenii sunt pregătiţi pentru această poveste. Oamenii vor să-şi cunoască istoria, să o îmbrăţişeze, să o accepte. Dacă nu ne vom şti trecutul, nu ne vom şti niciodată viitorul.
 • Este unul dintre acele momente speciale din viaţă. S-ar putea să nu se mai repete niciodată. Emoţiile au pus stăpânire. 

Spike Jonze, Cel mai bun scenariu original („Ea/ Her“)

image

Regizorul Spike Jonze a primit Oscarul la categoria Cel mai bun scenariu original pentru „Her“ FOTO huffingtonpost.com

 • Cred că nimic nu se va întâmpla şi cred că totul se va întâmpla. Cred că, în acest moment din istorie, suntem de 13 miliarde de ani în acest Univers şi cred că există mult mai multe miliarde de ani după aceştia. 
 • Nu cred că aş fi putut scrie un scenariu când eram mai tânăr. Mi-a luat mult timp pentru a învăţa cum se scrie. Am învăţat o mulţime de lucruri de la Dave Eggers şi de la Maurice Sendak. Dar acum simt că sunt în sfârţit pregătit să scriu ceea ce este în inima mea. 
 • Către jurnalişti: Aţi avut o noapte bună? Sunteţi bine? Arătaţi de parcă ar fi foarte grea această meserie.

John Ridley, Cel mai bun scenariu adaptat („12 ani de sclavie“)

image

Scenaristul John Ridley a fost recompensat cu Oscar la categoria Cel mai bun scenariu adaptat pentru „12 ani de sclavie“ FOTO huffingtonpost.com

 • Sunt foarte mândru, umil şi foarte încrezător în viitor. Sunt atât de mulţi oameni în această lume, cu credinţe şi orientări diferite, care au poveşti de spus. 
 • Înainte de a începe acest proiect nici nu ştiam numele lui Solomon (Solomon Northup, personajul principal din film, n.r.)
 • Mi-ar plăcea să scriu pe plaja din Hawaii. Dar de cele mai multe ori scriu în maşină, în parcarea de la şcoala copiilor mei. 
VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite