„Anatomy of a Fall”, câștigător la Premiile Academiei Europene de Film 2023. Povestea emoționantă a unei scriitoare VIDEO

0
Publicat:

În lumina reflectoarelor europene, filmul dramatic „Anatomy of a Fall”, laureat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, continuă să strălucească. Pelicula este acum și câștigătoarea trofeului pentru cel mai bun film european, la cea de-a 36-a ediție a premiilor Academiei Europene de Film (EFA).

Sandra Hüller în „Anatomy of a Fall” FOTO X/ Twitter
Sandra Hüller în „Anatomy of a Fall” FOTO X/ Twitter

Evenimentul prestigios a avut loc, sâmbătă seara, la Berlin și a reprezentat o celebrare a excelenței cinematografice, notează DPA.

Regizat de Justine Triet, cineasta franceză remarcabilă, filmul explorează povestea emoționantă a unei scriitoare de succes, interpretată magistral de Sandra Hüller („Toni Erdmann”, „The Zone of Interest”), care este acuzată că și-a omorât soțul.

Pe lângă premiul pentru cel mai bun film european, „Anatomy of a Fall” a obținut recunoașterea pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun montaj. Justine Triet a fost aclamată cu premiul pentru cea mai bună regie, iar Sandra Hüller a strălucit la categoria cea mai bună actriță.

Mads Mikkelsen, talentatul actor danez, a fost onorat cu titlul de cel mai bun actor pentru interpretarea sa în „The Promised Land”. Acceptând premiul prin intermediul unei înregistrări video, Mikkelsen a adus un omagiu artei cinematografice europene.

Un moment de recunoaștere specială a fost dedicat actriței britanice Vanessa Redgrave, premiată pentru întreaga sa carieră, un omagiu adus contribuției sale semnificative la industria filmului.

Christian Friedel, actorul german din „The Zone of Interest”, în rolul comandantului de la Auschwitz, Rudolf Höss, a fost nominalizat la categoria celui mai bun actor, evidențiind performanța sa remarcabilă.

Regizoarea spaniolă Isabel Coixet, cunoscută pentru „The Secret Life of Words”, a fost recompensată pentru contribuția sa deosebită la cinematografia mondială.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite