Una dintre cele mai frumoase actrițe românce, premiată la Festivalul de Film de la Milano. Serialul în care a jucat cu Jude Law

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenită celebră pentru rolul din serialul ”Tânărul Papă”, unde a jucat alături de Jude Law, Mădălina Bellariu Ion a fost premiată în această toamnă la Festivalul Internațional de Film de la Milano pentru un rol memorabil.

Mădălina Bellariu Ion a interpretat rolul unei fete surde FOTO arhiva personală
Mădălina Bellariu Ion a interpretat rolul unei fete surde FOTO arhiva personală

Una dintre cele mai apreciate tinere actrițe din România, Mădălina Bellariu Ion (31 de ani), originară din Pitești, a obținut Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță la Festivalul Internațional de Film de la Milano, Italia, pentru interpretarea în rolul unui orfan surd.

Premiul a fost decernat pentru interpretarea sa remarcabilă în rolul principal din filmul „Bad Wings" regizat de Alexandra Pater. Pentru acest rol, Mădălina a învățat timp de mai multe săptămâni limbajul semnelor sub instrurirea lui Richard Platt, cu sprijinul organizației Light Into Europe, recunoscută pentru eforturile depuse în ajutorul comunității persoanelor cu deficiențe de vedere și auz din țara noastră.

„Abordarea acestui personaj a presupus o atenție meticuloasă pentru fiecare detaliu. Am simțit, totodată, un angajament profund față de comunitatea persoanelor surde, comunitate care m-a primit cu multă căldură. Pe parcursul procesului de pregătire pentru acest rol, am ascultat poveștile multor oameni orfani, cu deficit de auz. Personajul meu din film a fost inspirat de o fetiță în vârstă de doar patru ani care a avut o infectie la ureche, și-a pierdut auzul din cauza unei gestionări eronate la un spital, iar ulterior părinții au decis să o plaseze într-un orfelinat”, a declarat pentru ”Adevărul” actrița Mădălina Bellariu Ion.

Mădălina a urmat cursuri de actorie și la Londra FOTO arhiva personală
Mădălina a urmat cursuri de actorie și la Londra FOTO arhiva personală

Filmul „Bad Wings” a fost apreciat la numeroase festivaluri din Statele Unite și Europa, fiind recompensat, printre altele, cu Premiul pentru cea mai bună regizoare, acordat Alexandrei Pater la Festivalul Internațional de Film din Bruxelles, Belgia.

În urmă cu peste șapte ani, Mădălina Bellariu Ion a reuşit să obţină un rol important în una dintre cele mai de succes producţii de televiziune din ultimul deceniu. Este vorba de serialul „The Young Pope“/ „Tânărul Papă“. În serial, Mădălina a jucat alături de faimosul Jude Law.

Mădălina Bellariu Ion este absolventă a Facultății de Litere la Bucureşti, plecând ulterior la Londra, unde a urmat mai multe cursuri de actorie la instituţii importante precum The Actors Temple şi London Academy of Music & Dramatic Art.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite