Ana Ularu va juca în filmul „Inferno“, cu Tom Hanks

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Ularu a mai jucat în drama „Serena“, alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, şi în serialul „Familia Borgia“, de la HBO FOTO David Muntean
Ana Ularu a mai jucat în drama „Serena“, alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, şi în serialul „Familia Borgia“, de la HBO FOTO David Muntean

Actriţa Ana Ularu (29 de ani) va juca în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, lungmetraj în care actorul american Tom Hanks deţine rolul principal.

Ana Ularu joacă un rol secundar, iar personajul pe care îl interpretează se numeşte Vayentha, un agent din Florenţa care a primit ordine să-l urmărească pe profesorul Robert Langdon, portretizat de Tom Hanks. 

„Inferno“ este al treilea film al francizei de succes, după „Codul lui Da Vinci“ (2006) şi „Îngeri şi demoni“ (2009). „Inferno“ prezintă încercarea profesorului Langdon de a-şi recupera memoria, după ce se trezeşte într-un spital din Italia şi este diagnosticat cu amnezie. În acelaşi timp, el încearcă să oprească un bărbat care doreşte să elibereze în lume un virus letal a cărui structură este paradoxal asociată cu renumitul poem epic „Divina Comedie“ scris în secolul al XIV-lea de Dante Alighieri.

Filmările au început deja în Italia, iar multe scene sunt turnate în unele dintre cele mai renumite clădiri şi piaţete din Florenţa. Filmul „Inferno“, în care joacă şi actriţa britanică Felicity Jones, este regizat de Ron Howard şi va avea premiera pe marile ecrane din România pe 14 octombrie 2016.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului „Codul lui Da Vinci“ şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului „Îngeri şi Demoni“ - ambele scrise de Dan Brown - au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures. 

Actriţa Ana Ularu a apărut şi în drama „Serena“ (2014), în regia câştigătoarei de Oscar Susanne Bier, unde a jucat alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper. De asemenea, Ularu a jucat rolul principal în SF-ul „Index Zero“ şi a apărut în serialul „Familia Borgia“, difuzat de HBO, care l-a avut cap de afiş pe actorul Jeremy Irons.

Ana Ularu a avut unul din rolurile principale în filmul „Italiencele“ (2004), de Napoleon Helmis, şi a mai jucat în scurtmetrajul „Turkey Girl“, de Cristian Mungiu, filmul colectiv „Obiecte pierdute/ Lost and Found“, în „Hârtia va fi albastră“, de Radu Muntean, dar şi în „Tinereţe fără tinereţe“, al lui Francis Ford Coppola. Totodată, ea a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din „Periferic“, de Bogdan George Apetri. De asemenea, Ana Ularu a jucat în „Sunt o babă comunistă“, de Stere Gulea, şi „O vară foarte instabilă“, de Anca Damian.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri