VIDEO Premiera săptămânii: „Serena“, drama în care chimia dintre Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper dispare, dar Ana Ularu este extraordinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, în rolul soţilor Pemberton din filmul „Serena“ FOTO Ascot Elite
Actorii Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, în rolul soţilor Pemberton din filmul „Serena“ FOTO Ascot Elite

Drama romantică „Serena“, în care actriţa româncă Ana Ularu joacă alături de unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de pe marele ecran – Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper –, are astăzi premiera pe marile ecrane din România.

Având la bază romanul omonim semnat de Ron Rash, „Serena“ spune povestea lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi a soţiei sale, Serena Pemberton (Jennifer Lawrence), care se întâlnesc, se îndrăgostesc nebuneşte şi încep să-şi clădească împreună un vis, înainte ca o serie de evenimente dramatice să modifice drastic tonul poveştii lor de dragoste. Imperiul se clatină, iar relaţia perfectă a celor doi se destramă în momentul în care apare Rachel Herman (Ana Ularu).

Soţii Pemberton călătoresc din Boston în munţii din Carolina de Nord, unde întemeiază un imperiu al cherestelei, în 1929. Serena se dovedeşte rapid a fi egală oricărui bărbat: supraveghează echipele de lucru, vânează şerpi cu clopoţei şi salvează un om din sălbăticie. Serena şi George Pemberton îşi guvernează domeniul cu stricteţe şi înlătură pe oricine îndrăzneşte să stea în calea ambiţiilor lor. 

Perechea pasională deţine putere şi influenţă, dar lucrurile se zdruncină puternic în momentul în care Serena află trecutul soţului ei şi se luptă cu propria neputinţă de a avea copii. George are un copil cu Rachel Herman (Ana Ularu), iar când în mintea Serenei încolţeşte ideea că el îşi protejează familia nelegitimă, aceasta vrea să o ucidă pe cealaltă femeie din viaţa lui George.

Actriţa Ana Ularu, în rolul tinerei Rachel Herman FOTO Cinemagia 

image

Regia dramei „Serena“ este semnată de Susanne Bier, recompensată cu Oscarul pentru filmul străin „In A Better World“. După succesul dobândit cu dramele „Silver Linings Playbook/ Scenariu pentru happy-end“ – pentru care Lawrence a fost recompensată cu Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal – şi „American Hustle/ Ţeapă în stil american“ – care a avut zece nominalizări la Oscar –, Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper fac din nou echipă pe marele ecran. Celor doi li se alătură şi românca Ana Ularu, care a vorbit despre acest rol în cadrul unei emisiuni Adevărul Live.

„Am avut foarte multe scene cu Bradley Cooper. Filmul este regizat de Susanne Bier, pe care eu o iubesc. Am avut şansa de a juca alături de staruri hollywoodiene constant prezente în conştiinţa noastră. În film sunt rivala actriţei Jennifer Lawrence, eu reprezentând trecutul. Este povestea unui moştenitor al unui imperiu al cherestelei din anii '30, care înainte de a se căsători cu o femeie foarte puternică şi viciată, care este personajul pe care îl joacă Lawrence şi personajul titular, are un copil cu una dintre servitoarele lui, cu Rachel, pe care o joc eu. Se pare că această familie ilicită o deranjează foarte tare pe Serena care încearcă să elimine pericolul. Filmul este foarte frumos şi foarte bine făcut“, a povestit actriţa Ana Ularu, în cadrul unei emisiuni Adevărul Live. 

  

„Serena“ a împărţit criticii de specialitate în două tabere, dacă unii au apreciat povestea şi jocul actoricesc, alţii au considerat că Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper au dezamăgit, chimia dintre ei nefiind la fel de puternică precum în celelalte filme unde au format un cuplu. Totuşi, interpretarea Anei Ularu a fost aplaudată: „Screendaily“ scrie că românca este „impreisonantă“, în timp ce „Variety“ o numeşte „extraordinară“.

Robbie Collin, de la „The Telegraph“, consideră că Jennifer Lawrence îl eclipsează pe Bradley Cooper, fiind mult mai bună decât el. „George este o apariţie neplăcută – la fel ca Daniel Plainview, personajul interpretat de Daniel Day-Lewis în „There Will Be Blood“ –, Serena este pur şi simplu Lady Macbeth în pantaloni de călărie şi este amuzant, măcar pentru câteva momente, să o vezi adoptând o atitudine dominantă în numele soţului ei“, a notat Collin.

Jennifer Lawrence, alături de Bradley Cooper în drama „Serena“ FOTO Ascot Elite

image

Stephen Dalton, care scrie pentru prestigioasa publicaţie „The Hollywood Reporter“, a catalogat filmul drept „o melodramă romantică de modă veche“, fiind de părere că are nuanţe asemănătoare cu ale peliculelor „Cold Mountain“ şi „There Will Be Blood“. Totuşi, Dalton s-a arătat dezamăgit de Lawrence şi Cooper, concluzia lui fiind că „Serena“ are un singur defect-cheie: este greu de crezut un singur cuvânt. 

„Personajele sunt necruţător de egoiste, iar filmul este lipsit de o viziune originală. Presupusa pasiune vulcanică dintre Serena şi George este, de fapt, fragilă şi forţată, în ciuda chimiei cu care ne-au obişnuit Lawrence şi Cooper. În plus, este o lipsă fatală de stare de spirit în toată povestea, cu excepţia lui Ifans (actorul Rhys Ifans, interpretul lui Galloway - n.r.), care îşi joacă personajul cu un grohăit atât de exagerat încât în cele din urmă sfârşeşte prin a fi amuzant în mod neintenţionat“, a explicat Dalton. 

Actriţa Jennifer Lawrence, în rolul Serenei Pemberton FOTO Ascot Elite

image

Criticul de film al revistei „Variety“, Guy Lodge, cataloghează filmul drept „o captivantă şi tulburătoare antiteză a unei poveşti de dragoste, o melodramă şocantă plasată în anii Marii Crize, punctată cu un joc actoricesc curajos.“ De asemenea, acesta o descrie pe Lawrence ca fiind o „adevărată sirenă din Epoca de Aur, care rămâne fidelă stilului clasic hollywoodian, ce nu pare să fie atins de sălbăticie“ şi laudă chimia dintre cele două personaje principale, iar pe Cooper îl aplaudă pentru inteligenţa de care dă dovadă în acest rol enigmatic.  

Actorul Bradley Cooper, în rolul lui George Pemberton FOTO Ascot Elite

image
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite