Care sunt principalele cauze ale căderii părului?

Căderea părului apare deseori atât la femei, cât şi la bărbaţi, iar printre principalele cauze se număra dereglările hormonale, factorul genetic, alimentaţia necorespunzătoare, dar mai ales stresul. Cum să nu fie aceasta cea mai frecvent menţionată cauză, când de stres se aleagă atât de multe alte aspecte ale vieţii noastre?

Anxietate permanentă, nervozitate, insomnie, apetit ridicat sau redus – toate astea au repercursiuni asupra pielii şi părului nostru. De fapt, odată ce laşi stresul să te acapareze, te vei simţi ca într-un carusel pe care nu-l mai poţi opri şi din care nu te mai poţi da jos.

Greu, dar nu imposibil, atât timp cât conştientizezi că e important să faci unele schimbări şi să iei atitudine împotriva stresului.

Vei vedea că, odată ce pui în practică următoarele recomandări, vei uita de căderea părului şi, în plus, aspectul lui se va îmbunătăţi considerabil.

  1. Apelează la tehnici de relaxare

Sună un pic prea general, însă secretul stă în documentare şi selecţie. Acupunctură, terapie craniosacrală, masaj, meditaţia, yoga sau practicarea unui sport mind-body – ce ţi-ar plăcea să alegi? Ai la dispoziţie atât de multe variante cu efecte benefice, recunoscute în diminuarea stresului, încât trebuie să găseşti ceva şi pentru tine.

2. Ai grijă la dietă şi alege alimentele recomandate contra stresului, dar şi pentru un păr frumos

Stresul poate fi la baza căderii părului, iar tot stresul poate fi cauza unei alimentaţii nu tocmai potrivite nevoilor organismului tău. Cum de la hrană porneşte totul, gândeşte-te! Ai vreo deficienţă (de fier, calciu, magneziu etc.)? Mănânci haotic şi sari peste multe mese importante? Ai ţinut o dietă strictă care, pe lângă faptul că te-a dezechilibrat, te-a stresat şi mai tare fiindcă nu a dat rezultate?

Ei bine, e cazul să îţi schimbi modul de alimentaţie: 3 mese principale pe zi, 2-3 gustări sănătoase, includerea unor alimente recunoscute pentru efectul lor benefic asupra părului.

De exemplu, poţi alege din lista asta, recomandată totodată şi celor care se confruntă cu stresul: somon, ouă, nuci, fructe de pădure, cartof dulce, legume cu frunze verzi, scoici, linte, fasole, carne de pasăre bio etc.

3. Optează pentru produsele farmaceutice, cu formule complexe şi eficiente

Oricât de mult încercăm „să reparăm” prin metode naturale, de cele mai multe ori avem nevoie de ajutor specializat. În privinţa asta, poţi opta pentru gama Vichy Dercos Aminexil Clinical 5, un tratament cu acţiune multiplă împotriva căderii părului, disponibil în două formule: pentru femei şi bărbaţi. Acest tratament are o eficacitate de 94% împotriva căderii părului*, cu rezultate vizibile după primele 3 săptămâni*.

4. Învaţă cum să gestionezi situaţiile de stres/criză!

Unul dintre motivele pentru care suntem streseti este acela că nu ştim cum să facem faţă situaţiilor ceva mai dificile din viaţa noastră. Vorbeşte cu un life coach sau psiholog despre tot ce ţi se întâmplă. Este posibil ca, la final, să îţi dai seama că nici măcar nu ai cu adevărat motive de stres.

5. Ai grijă de igiena părului şi „nu-ţi stresa părul” cu metode agresive de hairstyling!

Gândeşte-te că şi părul tău poate fi stresat prin atât de multe metode diferite de hairstyling sau chiar îngrijire. Părul spălat prea des sau prea rar, vopsirea repetată într-un interval de timp scurt, folosirea plăcii de păr, uscarea cu foenul – toate pot fi cauze ale căderii părului. Aşadar, modul în care ai grijă de podoabă capilară joacă un rol esenţial şi în sănătatea părului tău.

Aşadar, după cum vezi, căderea părului cauzată în principal de stres nu este nici pe departe atât de greu de combătut. Totul este să îţi schimbi un pic viziunea, să faci unele transformări şi să optezi pentru tratamente recomandate.

Începe cu produsele Dercos de la Vichy, întrucât ele poartă expertiza dermatologică pentru sănătatea şi frumuseţea firului de păr.

Gama Dercos este destinată îngrijirii complete a scalpului şi a firului de păr: de la păr gras, deteriorat sau mătreaţă până la tratamente împotriva căderii părului şi pentru regenerarea acestuia. Aceste produse sunt disponibile exclusiv în farmacii.

Aşadar, depinde doar de tine să scapi de acest inconvenient şi să afişezi din nou acea imagine încrezătoare şi determinată care te-a caracterizat până nu de mult.

Pentru mai multe recomandări despre îngrijirea părului, accesaţi secţiunea Vichy Magdin www.vichy.ro . În plus, la introducerea codului unic, aflat în interiorul cutiei pe www.vichy.com/dercos, descoperiţi sfaturi şi beneficii pe tot parcursul tratamentului dumneavoastră.

*Test consumatori, 102 femei şi bărbaţi