Alimentaţia corectă în sarcină – ce să mănânci şi ce să eviţi

Alimentaţia corectă în sarcină – ce să mănânci şi ce să eviţi

A mânca sau a nu mânca – daca ar fi aşa de simplu, nimeni nu ar mai scrie despre alimentaţia corecta în sarcina. Medicii n-ar mai trebui să explice şi să combată miturile, cum ar fi acela că în sarcina femeia trebuie să mănânce cât pentru doi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alimentaţia corecta în sarcina este un subiect tot mai accesat de viitoarele mame. Înainte să citeşti ce am scris noi, gândeşte-te că tu, că gravida, trebuie că prin ceea ce mănânci să dai viaţă unui copil sănătos. Principalele interdicţii şi indicaţii în sarcina sunt cele legate de consumul de alcool, care poate creste riscul de defecte congenitale. Fumatul, nicotina şi alte substanţe toxice, de asemenea, trebuie evitate, deoarece merg direct la bebeluş şi îi ataca sănătatea.

Deficienta de acid folic şi folati în sarcina trebuie reglata prin aport de acid folic. În caz contrar, poate apărea afecţiunea numita spina bifida – ruptura de coloana. Carenta de vitamina D în timpul sarcinii trebuie evitata, deoarece poate duce la instalarea rahitismului la făt.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: