Ceaiul verde împiedică bacteriile să se fixeze pe dinţi. Ce alte beneficii are pentru sănătate

Ceaiul verde
împiedică bacteriile să se fixeze pe dinţi. Ce alte beneficii are pentru
sănătate

Ceaiul verde are mai puţină cafeină decât cel negru

Ceaiul verde sau chinezesc este mai puţin procesat decât cel negru şi are o aromă diferită. Dincolo de gust, este o sursă bogată de polifenoli, compuşi despre care se crede că au efect anticancerigen. Nu este singurul beneficiul pentru sănătate al acestui tip de ceai.

Persoanele care obişnuisc să consume ceai verde au riscuri mai mici de a dezvolta cancer gastric, pulmonar, de esofag, de pancreas sau de colon, comparativ cu cele care nu au acest obicei.

Aceasta pentru că polifenolii din ceai verde stimulează producţia unor antioxidanţi importanţi şi a unor enzime care blochează mutaţiile canceroase.

Prezent în multe creme, ceaiul verde ajută şi la combaterea arsurilor solare. În plus, poate ajuta la prevenirea coagulării anormale a sângelui, la scăderea tensiunii arteriale şi a creşeterea nivelului de colesterol bun – HDL.

Mai mult decât atât poate fi o armă redutabilă în pierderea kilogramelor nedorite prin stimularea oxidării grăsimilor şi inhibarea enzimelor care procesează carbohidraţii şi grăsimile.

Sub formă de băutură, ceaiul verde împiedică bacteriile să se fixeze pe dinţi, ajutând la prevenirea cariilor.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: