Beneficiile consumului de fructe de mare

Beneficiile
consumului de fructe de mare

Beneficiile consumului de fructe de mare. FOTO: erecipe.com

Vara este sezonul perfect pentru legume proaspete, fructe răcoritoare şi, bineînţeles, fructele de mare hrănitoare şi delicioase - alimente ideale în cura de slăbire şi pentru menţinerea stării de sănătate. Iată câteva dintre beneficiile consumului de fructe de mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fructele de mare reprezintă alimente sănătoase şi benefice sănătăţii noastre, ce conţin proteine de bună calitate, grăsimi sănătoase – acizi graşi Omega 3 şi omega 6 - , minerale (zinc, magneziu, fosfor, calciu, iod) şi vitamine (A, B, D, E).

Beneficiile consumului de fructe de mare pentru sănătate

„Consumul lor regulat ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, creşterea imunităţii, prevenirea anemiei, prevenirea osteoporozei şi intensifică totodată activitatea tiroidei“, spune dr. Ruxandra Constantina,  medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie, biorezonanţă şi iridologie la Centrul de terapii naturiste Sanavit Consult.De asemenea, fructele de mare contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului nervos, creşterea capacităţilor de memorare, combaterea depresiei şi anxietatii.

Fructele de mare au şi efecte antioxidante, antiîmbătrânire, antiinflamatorii şi anticancerigene, prevenind în special cancerul de colon.

Consumul de fructe de mare are efecte afrodisiace şi poate intensifica şi activitatea glandelor sexuale.

Beneficiile consumului de fructe de mare pentru siluetă şi frumuseţe

Fructele de mare au foarte puţine calorii, dar conţin proteine, deci conferă saţietate.  Mineralele din fructele de mare ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos, dinţilor, părului şi unghiilor. Zincul, de exemplu, previne căderea părului şi ameliorează aspectul unghiilor fragile, iar calciul este necesar pentru o dantură sănătoasă.

„Ideal ar fi să consumăm fructe mare proaspete din surse sigure. Dacă nu, le preferăm pe cele congelate, dar niciodată pe cele decongelate şi ţinute pe pat de gheaţă în magazine“, recomandă dr. Ruxandra Constantina.

Atenţionări speciale la consumul de fructe de mare

Fructele de mare pot conţine diferite metale grele şi toxine - mercur, pesticide, dioxină - , de aceea trebuie consumate cu prudenţă de femeile însărcinate, nu mai mult de două ori pe săptămână.  În nici un caz nu se consumă crustacee crude pe perioada sarcinii şi alăptării, avertizează specialistul.

De asemenea, persoanele care prezintă alergii la fructele de mare sunt sfătuite să le evite pentru că alergiile pot îmbrăca diferite forme, de la urticarii până la şoc anafilactic.

Este recomandabil ca fructele de mare să fie preparate termic, deoarece pot fi infestate cu bacterii, virusuri sau paraziţi, care însă se distrug prin preparare, concluzionează dr. Ruxandra Constantina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările