Alergarea te ajută să te laşi de fumat

Alergarea te ajută să te laşi de fumat

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care să includă şi mişcarea, este benefică pentru fumători

Dependenţele de tutun şi de alcool, dar şi nevoia de cofeină, spre exemplu, pot fi tratate într-un mod simplu, ieftin şi sănătos: prin alergare, practicată zilnic, cel puţin 30 de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin alergare ne menţinem sănătoşi, prevenim boli, dar şi scăpăm de vicii precum nicotina şi alcoolul. „Alergarea este un aliat desăvârşit în lupta pentru a scăpa de dependenţa de tutun. Orice medic specializat recomandă schimbarea regimului de viaţă a fumătorului. Plimbările, alergarea în aer liber şi sportul sunt factori importanţi alături de un regim alimentar cu multe legume, mai mult vegetarian, cu mai puţine dulciuri, cu mese dese şi cu cel puţin 2 litri de apă consumaţi pe zi“, explică prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Lena Rusti, psiholog, psihoterapeut la Clinica Mentarex Consult, din Bucureşti, spune că fiecare persoană are una sau mai multe dependenţe. „Unele ajută, altele încurcă.

 

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările