Zece membri USR s-au înscris în cursa pentru președinția partidului, după anunțul demisiei lui Drulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Salvaţi România (USR) anunţă, luni, că în total zece membri ai formațiunii și-au depus candidatura pentru președinția partidului, până duminică noaptea. Primarul din Câmpulung,  Elena Lasconi, candidat pentru această funcție, a spus că își dorește să salveze democrația. Iar deputatul Cristian Seidler a afirmat că a ales să candideze, deoarece are încredere în colegii săi.

Catalin Drulă a anunțat că demisionează de la șefia USR Foto Inquam Photos Octav Ganea
Catalin Drulă a anunțat că demisionează de la șefia USR Foto Inquam Photos Octav Ganea

Potrivit unui comunicat USR, 10 membri ai formațiunii şi-au depus candidatura pentru preşedinţia sa, până duminică-noapte la ora 24.00, în termenul stabilit.

Lista candidaţilor înscrişi:

1. Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş

2. Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti

3. Radu Mihai Hossu - 38 ani, Braşov

4. Gabriel - Mugur Dumitrescu - 54 ani, Ploieşti, Prahova

5. Vasile Dinca - 51 ani, Floreşti, Cluj

6. Luiza Oancea - 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora

7. Adrian - Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj

8. Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj

9. Doru Valentin Ilie - 25 ani, Sector 6

10. Vasile Gabriel Filip - 46 ani, Constanţa  

Potrivit USR, fiecare dintre candidaţi a prezentat, pe scurt, un program politic prin care îşi doreşte să pregătească partidul pentru viitoarele competiţii electorale.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, care a anunţat, duminică, că va candidata pentru șefia USR, iar colegilor săi de partid le-a transmis că îşi asumă şi candidatura pentru alegerile prezidențiale, a transmis că își dorește să salveze democrația.

"Haideţi să salvăm democraţia din România! Nu vă pierdeţi speranţa! Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi la Câmpulung.În acest moment, România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel naţional. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenţi. În plus, românii sunt patrioţi şi solidari. Aşa că sunt sigură că democraţia va fi salvată", a afirmat Elena Lasconi, candidat la preşedinţia USR.

Deputatul Cristian Seidler a transmis că a decis să candideze la președinția USR pentru că are încredere în membrii formațiunii că pot moderniza România și să elibereze românii de sărăcie. 

"Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ţinuţi de 35 de ani şi să fim aproape de cei dragi. Dar ne-aţi spus că asta nu ajunge. Contează şi cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. Ştim că aveţi pretenţii mari de la noi. Dacă ar fi fost altfel, v-aţi fi mulţumit cu o minciună reîncălzită o dată la 4 ani şi 100 de lei pentru un vot, din banii care tot vouă v-au fost furaţi.

Mulţumim că ne-aţi tras de mânecă! Aşa arată o comunitate căreia îi pasă. Trebuie să stăm alături din nou, cu toţii. Cei care credem că nu suntem singurii deştepţi din univers. E momentul să vă spunem celor care ne-aţi criticat: alăturaţi-vă şi ajutaţi-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi", a transmis Cristian Seidler, candidat la preşedinţia USR.

Potrivit USR, pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, candidaţii au posibilitatea să le explice colegilor ce planuri propun pentru USR în următoarele luni.

Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.  

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat, luni, 10 iunie 2024, că demisionează din funcție, după un scor „sub așteptări” obținut de USR la alegerile locale și alegerile europarlamentare 2024. L-a nominalizat chiar pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, drept persoana care ar putea prelua conducerea formațiunii politice.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite