Un nou scandal în Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand anunță că instituția se închide. Ce spun consilierii PNL și PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 1 este în centrul unui nou scandal, după ce Clotilde Armand a anunțat închiderea instituției din lipsa fondurilor necesare pentru funcționare. În replică, liderii filialelor PSD și PNL acuză că primarul de sector provoacă scandal din motive electorale și anunță că vor sesiza instituția Prefectului Capitalei pentru încălcarea legii.

Clotilde Armand a anunțat închiderea primăriei FOTO Inquam Photos
Clotilde Armand a anunțat închiderea primăriei FOTO Inquam Photos

UPDATE:

PNL o acuză pe primăriță că minte: Primăria mai are aproximativ 2 milioane de lei

„Clotilde Armand minte! În extrasul de cont al Primăriei Sectorului 1 figurează 4 milioane de lei pentru bunuri și servicii pe acest an, iar plățile efectuate până la 29 februarie (adică facturi plătite efectiv) erau de 1,857 milioane de lei. Cu toate acestea, primarul Clotilde Armand minte publicul și anunță că închide primăria și sistează serviciile publice. Primărița Armand blochează voit funcționarea Primăriei în timp ce școlile sunt lăsate fără pază, iar banii sunt risipiți pe amenzi plătite pentru incompetența echipei sale”, au acuzat liberalii într-un comunicat de presă.

Consilierii locali ai PNL au mai informat că au convocat o ședință alături de consilierii PSD „pentru a obliga primarul să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea siguranței în școlile din sector și pentru a explica de ce primarul Clotilde Armand aruncă în spațiul public informații mincinoase și alarmante prin care susține că primăria va fi închisă din cauza tăierii fondurilor”, anunțând că vor sesiza oficial instituția Prefectului Capitalei pentru încălcarea legii, în contextul în care Armand anunță închiderea primăriei.

Primăria Sectorului 1, amendată de ANSPDCP

PNL mai susține că, „de fapt, doamna Armand face scandal pentru a acoperi lucrurile extrem de grave care se întâmplă în sector sub conducerea sa. Din cauza incompetenței și nepăsării administrației Armand, copiii din școlile Sectorului 1 sunt puși zilnic în pericol prin lipsă de pază suficientă și lipsă de răspuns la solicitările și nevoile concrete. Deși consilierii locali, directorii de școli și părinții copiilor de la zeci de școli din sector au atras atenția în nenumărate rânduri că tăierea posturilor de pază afectează grav siguranța elevilor, Clotilde Armand a ignorat ani de zile aceste semnale. Ceea ce s-a întâmplat la Școala Titulescu este doar una dintre situațiile îngrozitoare pe care dezinteresul doamnei primar le-a produs”.

„Incompetența administrației Armand se vede la toate nivelurile. Recent, Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 159.000 de lei de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) întrucât a încălcat prevederile legale cu privire la prelucrarea datelor prin intermediul unei platforme on-line, utilizată pentru colectarea datelor cu caracter personal. În timp ce pune viețile cetățenilor în pericol și plătește amenzi pentru incompetența sa și a echipei sale, doamna Clotilde Armand face circ pe rețelele sociale și amenință cu blocarea primăriei. Noi nu vom permite ca acești mincinoși să distrugă Sectorul 1. Facem curățenie în sector și ordine în primărie, iar din 9 iunie schimbăm administrația lui Clotilde Armand cu una serioasă, competentă și pusă pe treabă”, a mai transmis PNL Sector 1.

***

„Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcționeze fără buget. Un lucru extrem de grav și fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public. Dar asta se pare că nu e de ajuns pentru acești inconștienți”, a transmis primărița pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a continuat: „De astăzi nu vom mai avea internet în instituție. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria și voi informa fiecare cetățean din sector despre cum este furat de coaliția PSD PNL. Voi deschide un birou al registraturii în fața sediului PSD din Kiseleff și unul în fața sediului PNL din Modrogan. Să-i vadă o țară întreagă cât de disperați sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniștiți în continuare”.

Ce spun consilierii PSD și PNL

Candidatul PNL Sector 1 la Primăria Sectorului 1, George Cristian Tuță, a susținut într-o postare pe Facebook că primarul de sector minte. 

„Clotilde Armand minte! Își minte cetățenii și creează panică deliberat din motive electorale. Din cele 4 milioane de lei bugetate pentru bunuri și servicii, a cheltuit doar 1,8 milioane până acum, deci nu are cum să rămână fără bani. O somez public pe Clotilde Armand să meargă în ședința Consiliului Local de la ora 10.00 și să prezinte documentele care arată veniturile și cheltuielile primăriei până în acest moment: cetățenii vor vedea astfel minciuna și incompetența”, a scris Crsitiann Tuță. 

Consilierul a mai dat asigurări că de când a preluat conducerea PNL Sector 1, consilierii formațiunii nu au blocat nimic. „Tot ce facem este să cerem competență și transparență. Doamna Clotilde Armand nu poate oferi decât minciuni și scandal, iar singurii care pierd sunt cetățenii”, a mai spus liberalul.

Sectorul 1 nu mai are Primărie, are menajerie! Armand face doar circ, deloc administrație. Și ca orice clovn, Clotilde și minte cu nerușinare: n-a crescut nimeni alocarea la Culte, a rămas 20 mil cât a propus ea. "Închid Primăria" ne amenință Mincinoasa! Păi e deschisă? Că nouă nu ni se pare că de 4 ani ai făcut ceva bun”, a transmis la rândul său pe Facebook șeful filialei PSD Sector 1, Petre Florin Manole. 

Subiectul discordiei, banii pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primărița a revenit cu precizări, acuzând că 10 milioane de lei au fost redirecționați către Catedrala Mântuirii Neamului. 

„PSDPNL este cinic și ticalos și caută să creeze conflict între oameni și institutii, între instituții și instituții. PSDPNL se folosesc de Biserica Ortodoxă Română în lupta lor cu mine. Sunt în contact cu reprezentanți ai bisericii și aceștia mi-au zis că ei niciodată nu au cerut banii pe care PSD PNL i-a dat printr-un amendament la bugetul local și nu sunt deloc deacord cu oprirea serviciilor primăriei pentru așa ceva”, a mai transmis pe Facebook primărița, publicând o imagine cu amendamentul prin care sunt redirecționați banii. 

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite