Coaliția se gândește, din nou, la un candidat comun la Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că în cadrul coaliţiei cea mai bună opţiune politică este în continuare aceea de a avea candidat comun la Primăria Capitalei.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit unor surse politice, partidele coaliţiei de guvernare nu au reuşit să decidă în şedinţa de joi dacă vor avea candidat comun la Primăria Capitalei sau dacă merg cu candidaţi proprii iar negocierile vor continua în zilele următoare.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a spus la Digi24 că nu mai este pe listă niciunul dintre candidații despre care se vorbea până acum, dar că au apărut nume noi.

Se merge în continuare pe varianta unui candidat comun la Primăria Capitalei și la sectoarele 1 și 2, „acolo unde avem bătălie cu alte partide”, a spus Dîncu.

"În continuare cea mai bună opţiune politică este să avem un candidat comun. (...) Doamna Firea nu reuşeşte să aducă din electoratul PNL, care o virează spre Nicuşor Dan. E foarte complicat. Pot să înţeleg că doamna Firea este foarte supărată, este cel mai bine clasată dintre toţi posibilii candidaţi ai PSD, dar este nevoie ca acele cifre să ne arate că şi poate câştiga. Sondajele ne arată că pe ce am încercat să punem candidat comun nu reuşim să punem bazinele electorale la un loc şi nu ne permitem un eşec. Se profilează un candidat care să fie pe proiect administrativ pentru Bucureşti. În cazul în care nu reuşim acest lucru până luni o să mergem fiecare partid cu candidatul propriu", a spus Romaşcanu la România Tv.

PSD şi PNL au hotărât în schimb să aibă candidaţi comuni la sectoarele din Bucureşti. 

Dîncu a negat că ar fi vorba despre omul de afaceri Dan Șucu, finanțatorul echipei de fotbal Rapid, și a spus că acesta nu are niciun interes să candideze. El a adăugat că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea (PSD), nici ca Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite