Piedone, despre faptul că PSD nu-l sprijină la Primăria Capitalei: „Nu mă sperie cu nimic; merg până la capăt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei, afirmă că nu îl sperie faptul că nu e susţinut de PSD în cursa pentru această funcţie, ci, din contră, acest lucru îl motivează şi este hotărât să meargă "până la capăt", transmite Agerpres.

Cristian Popescu Piedone Arhivă Adevărul
Cristian Popescu Piedone Arhivă Adevărul

"Această veste îmi face viaţa mai luminată. Se clarifică apele. Aşa şi? Nu mă susţine PSD. Păi, ei spuneau în sondajele lor că 60% din votanţii PSD, care nu sunt înregimentaţi şi ascultă de preşedintele partidului sau eu ştiu ce preşedinţi, primari PSD, s-au săturat de aceste indicaţii sterile, care au prezentat programe sterile şi neduse la îndeplinire.

Astăzi în Bucureşti este decât un singur primar pesedist şi acesta se numeşte Daniel Băluţă, restul avioane. E un performant şi Robert Negoiţă. În rest, Bucureştiul a avut şi o criză de primari. Nu mă sperie cu nimic, din contră mă motivează. Merg până la capăt, aşa cum am spus, iar lucrurile se vor vedea la vot", a declarat Cristian Popescu Piedone, joi, la Digi 24.

Întrebat dacă susţinerea PSD l-ar fi ajutat să câştige alegerile, Piedone a spus: "Ei s-ar fi ajutat, pe mine mă ajută cetăţenii Bucureştiului".

El susţine că bucureştenii şi nu numai s-au săturat de "politica de culise, doar de cancelarii pentru interese politicianiste".

"Este cazul să vină şi cineva din rândul lor, a crescut în rândul lor, a stat lângă ei, nu numai în preajma campaniilor electorale, făcându-şi nu ştiu ce jocuri sau ce campanii doar pentru interesele politicianiste ale partidelor. Despre Piedone poţi să spui orice. Nu poţi să spui că este un bun politician, dar un bun manager, administrator, gospodar, cum spun ei. Nu sufăr nici de narcisist, nu vreau nici să mă laud. Laudele mele sunt voturile din ultimii 30 de ani. Şi, în acelaşi timp, le transmit domnilor de la PSD şi nu numai de la PSD că voi avea susţinerea a mai multor chiar partide de care astăzi lor le e puţin cam teamă", a mai spus Piedone.

Acesta a evitat, însă, să nominalizeze partidele care îl vor susţine.

"Important este că nu numai PSD sau PNL există în Bucureşti. Să ştiţi că buturugile mici răstoarnă de fiecare dată carurile alegorice ale marilor partide", a adăugat edilul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone a spus că va ocupa locul întâi în alegeri, iar acum se gândeşte pe cine o să pună viceprimar dintre cei care vor candida.

Întrebat despre posibilitatea candidaturii Gabriela Firea, Piedone a răspuns: "Cine e Gabriela Firea? (...) Ok, dacă era un fost primar era încă primar nu era învinsă de Nicuşor Dan".

Coaliţia de guvernare va decide joi după-amiază, într-o şedinţă, cu privire la subiectul candidaturii comune la Primăria Capitalei, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat, înainte de şedinţa de Guvern, pentru presa prezentă la Palatul Victoria, că în cazul în care liderii coaliţiei vor stabili ca PSD şi PNL să meargă cu candidaţi separaţi la alegerile locale pentru funcţia de primar general al Capitalei, atunci PSD o va susţine pe Gabriela Firea, iar PNL pe Sebastian Burduja.

Ciolacu a subliniat că în cazul în care decizia va fi un candidat comun, atunci acesta va fi o altă persoană susţinută de PSD şi PNL.

Totodată, premierul a punctat că PSD nu-l susţine pe Cristian Popescu Piedone pentru funcţia de primar general şi, din discuţiile avute cu liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, nici PNL nu va susţine o astfel de candidatură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite