Ciolacu propune ca UDMR să preia Fondurile Europene și Energia. Când ar urma să cedeze Ciucă conducerea guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a declarat în urma întâlnirii cu social-democrații de la Vila Lac că un subiect al discuțiilor a fost reprezentat de continuarea UDMR la guvernare, propunerea pentru Uniune fiind aceea de a prelua portofoliile de la Energie și Fonduri Europene.

FOTO Colaj / Mediafax
FOTO Colaj / Mediafax

Potrivit informațiilor „Adevărul”, liderii Coaliției ar urma să se întâlnească duminică pentru a purta mai multe negocieri privind viitorul guvernării. În același timp, premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisionze luni, în urma ședinței de guvern în care Executivul va adopta o nouă OUG pentru creșterea salariilor din învățământ. 

În urma unei prime întâlniri cu social-democrații la Vila Lac, șeful PSD a susținut „a fost o discuţie pentru a continua colaborarea cu UDMR”, propunerea discutată pentru Uniune fiind aceea ca „UDMR să preia ministerele Eneergiei şi Fondurilor Europene”.

„Din câte cunoaştem, au şi persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere”, a susținut liderul social-demorcaților. 

Una din certitudinile noului Guvern este că va fi mai suplu, urmând ca Sportul să treacă la Familie și Tineret, în timp ce Antreprenoriatul va fi inclus în Ministerul Economiei. 

În același timp, potrivit surselor „Adevărul”, PNL ar dori respectarea protocolului, care presupune trecerea ministerului Transporturilor la liberali, context în care PSD ar dori să păstreze portofoliul Dezvoltării, care este în prezent condus de UDMR.

Totuși, șeful PSD ar dori să ofere liberalilor Sportul și Mediul pentru a păstra Transporturile. 

În privința respectării protocolului, șeful PSD a susținut că „un acord politic este pentru a crea o majoritate parlamentară, nu pentru a împărţi anumite lucruri. Noi avem un acord politic în care am creat o majoritate. (...) Contextul de acum un an şi jumătate era unul, contextul de acum este altul şi încercăm să maximizăm în funcţie de persoanele cele mai potrivite de a conduce anumite ministere”.

Șeful socia-democraților a amintit totodată de măsura impozitării progresive, precizând că în ceea ce priveşte noul program de guvernare, îşi va continua demersul ca „la un moment dat România să intre într-o impozitare progresivă”.

„Ne-au atras atenţia şi Comisia Europeană şi Banca Mondială, este vorba de excepţiile pe care le avem şi care sunt în acest moment, nu mai creează un climat concurenţial corect. Îmi menţin părerea că marile companii ar trebuie să plătească cel puţin 1% din cifra de afaceri”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite