Șoșoacă, nou scandal în Parlament: „Votați mizeria”/ Simonis: „Vă invit la circ sau pe stadion” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă a făcut circ în timpul ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților în care a fost votat proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Senatoarea a început să fluiere în momentul în care nu a fost lăsată să ia cuvântul.

Diana Șoșoacă, un nou circ în Parlament FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Diana Șoșoacă, un nou circ în Parlament FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

„Vă rog frumos să îmi dați cuvântul. Și eu am dreptul să iau cuvântul. Vreau și eu să vorbesc minutul meu”, a țipat senatoarea de lângă tribuna plenului Camerei Deputaților. 

În replică, președintele interimar al Camerei Deputaților i-a transmis senatoarea că o invită în bancă sau pe stadion. 

„Vă invit pe bancă sau pe stadion. (..) Lăsați circul, nu ne intimidați. Respectăm regulamentul”, a adăugat Alfred Simonis.

Senatoarea a încercat să tragă și de microfonul lui Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. Mai mult decât atât, aceasta a început să rupă mai multe hârtii care se aflau pe biroul lui Alfred Simonis și Nicolae Ciucă.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

„Votați mizeria! Votați mizeria, hârtie igienică. Jos cenzura, jos dictatura PSD-PNL”, a țipat Diana Șoșoacă.

Senatoarea a făcut scandal și în timp ce premierul României dădea declarații în fața presei. 

„Ruşine, domnule Ciolacu, pentru dictatura pe care o aveţi în Parlament. Nu permiteţi neafiliaţilor să vorbească. Du-te la America şi linge-i clanţa, că ei te-au pus acolo. Ai vândut ţara Americii, împreună cu toate resursele României. Ce aţi muncit dumneavoastră toată viaţa ca să ne reprezentanţi aici? Cum vă permiteţi ca PSD şi PNL”, i-a spus Diana Şoşoacă lui Marcel Ciolacu.

„Doamnă, sunteţi o mincinoasă ordinară”, i-a replicat acesteia premierul Ciolacu.

„Parlamentarii nu au voie să vorbească, de ce să nu spunem adevărul? De ce nu spuneți că acea inițiativă legislativă este neconstituțională ca legea 7 pe 2021 care a fost declarată neconstituțională. Ei câștigă acum votul pentru ce? Nu se va abroga nicio pensie specială că sunt ai lor. Toți membrii PNL și PSD au dat în judecată și au câștigat și au declarat neconstituțională eliminarea pensiilor. E praf în ochi”, a declarat Diana Șoșoacă în fața presei.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Marcel Ciolacu a apucat să comenteze comportamentul Dianei Șoșoacă chiar înainte ca aceasta să îi întrerupă declarațiile de presă. Premierul a precizat că este nevoie de un regulament și la Senat și pentru plenul comun.

„Cred că și la Senat și în regulamentul de plen comun trebuie luată acea decizie care s-a luat și în Camera Deputaților. Lucrurile trebuie să intre într-o normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, votată în Parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, luni, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Deputații și senatorii au votat în ședința plenului reunit al Parlamentului proiectul de desființare a pensilor speciale pentru aleșii Legislatiului cu 382 voturi „pentru”. 

Au fost zero voturi împotriva proiectului de lege, alte 3 abțineri și 3 parlamentari nu au votat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite