Șoșoacă, din nou la Ambasada Rusiei. Expoziție de fotografii dedicate „Operațiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă a participat la recepția organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, eveniment la care, potrivit instituției, au fost prezenți mai mulți diplomați.

Șoșoacă, prezentă la un eveniment al Ambasadei Rusiei în România FOTO: Facebook
Șoșoacă, prezentă la un eveniment al Ambasadei Rusiei în România FOTO: Facebook

Potrivit Ambasadei Rusiei în România, pe holul instituției au fost „desfășurate expoziții de fotografie dedicate Operațiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina (OMS), misiunii umanitare a Rusiei în regiunile Donbas, Zaporojie și Herson, precum și aniversării a 210 de ani de la Victoria în Războiul Patriotic”.

Totodată, pe 8 februarie, a avut loc un briefind online, unde ambasadorul rus în România a vorbit despre „principalele rezultate ale „anului diplomatic” trecut, despre evoluția situației socio-economice din Rusia, precum și despre starea relațiilor bilaterale ruso-române în diverse domenii. Au fost abordate subiectele desfășurării OMS în Ucraina, situația actuală din aceasta țară și o serie de alte probleme internaționale de actualitate”.

Senatoarea Diana Șoșoacă nu este pentru prima dată prezentă la un eveniment al Ambasadei Rusiei în România. Aceasta a participat, în luna noiembrie a anului trecut, la recepția organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia zilei Unității Naționale a Federației Ruse.

De asemenea, Diana Șoșoacă, alături de mai mulți parlamentari neafiliați, au mers în luna martie la Ambasada Rusiei, pentru a anunța „neutralitatea” României în războiul declanșat de Kremlin în Ucraina. Ulterior acestei vizite, hackerii pro-ruși de la Killnet au apreciat-o pe Diana Șoșoacă într-o postare pe Telegram, numind-o „om deștept”. 

Tezele Kremlinului, prin vocea lui Șoșoacă

De-a lungul timpului, declarațiile senatoarei Diana Șoșoacă  au venit mânușă pentru propaganda rusă, care s-a folosit de un filmuleț de doar un minut în care sunt expuse numeroase teze ale Kremlinului.

Țara asta nu e a voastră. E a noastră. Și înțelegeți că noi, poporul, hotărâm pentru ce se întâmplă. Nu permitem niciunei divizii 101 sau orice divizie să escaladeze acest conflict care nu este între Rusia și NATO, este între Rusia și Ucraina, pentru teritorii care apar unei Rusii trecute. Și e treaba lor ce fac acolo. Nu e nici problema României, nici a lui NATO, nici a UE. Sunt două țări care nu fac parte nici din UE, nici din NATO (...) Proștii noștri de conducători răspund la ordine. E un act de înaltă trădare față de România. Dacă îndrăzniți să băgați România în război și noi vă vom băga în închisoare pentru înaltă trădare”, transmite Șoșoacă în filmul care circulă pe Twitter, cu subtitrarea aferentă în limba engleză. Semn că nu e folosit pentru influențarea neapărat în spațiul autohton, ci în alte medii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite